Koldskålsmousse © Tia Borgsmidt

Smagen af dansk sommer: 7 opskrifter med koldskål

Skal din koldskål have et nyt twist? Så prøv disse nytænkte versioner af den traditionelle sommerklassiker.

Carpaccio af jordbær og koldskål-is
© Anders Schønnemann

Carpaccio af jordbær og koldskål-is

Carpaccio af jordbær, hvad er nu det for noget? I denne ret skærer du jordbær i tynde skiver, sammen med masser af lime, og serverer det med en velsmagende is af hjemmelavet koldskål.

Find opskriften her

Jordbær med havredrik
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hjemmelavet havredrik gør denne dessert virkelig dejlig. Det tager lidt tid at lave den, men du også bruge den i en kop kaffe i stedet for mælk.

Hjemmelavet havrekoldskål med jordbær

Koldskål lavet på hjemmelavet havredrik i sødt og forudsigeligt selskab med danske jordbær og mynte fra haven. Så bliver det næsten ikke mere dansk.

Du finder opskriften her

Agurkekoldskål
© Stine Christiansen

Agurkekoldskål med dild, saltet agurk og poppet boghvede

Koldskål hører ikke kun til i det søde køkken. Server den friske og smagfulde agurkekoldskål som forret eller hovedret på en varm sommerdag.

Koldskålsmousse
© Tia Borgsmidt

Koldskålsmousse

Silkeblød mousse med sød smag af koldskål er en dejlig afslutning på middagen. Lav desserten dagen før, og anret i glas, så de er klar til servering.

Find opskriften her

Jordbærkoldskål
© Tia Borgsmidt

Koldskål med jordbærpuré og hjemmebagte kammerjunkere

En lille portion koldskål, der smager af sol og sommer. De hjemmebagte kammerjunkere har en god smag af fuldkorn, citronskal og kardemomme.

Prøv den her

Koldskål med stikkelsbær
© Peter Kam

Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys

Grønne stikkelsbær giver en herlig aromatisk suppe med denne opskrift, men den bliver bleg, så her er det ekstra flot med lidt kulørt blomsterpynt.

Du kan finde opskriften her

Koldskålsis med kammerjunker og jordbær
© Anders Schønnemann

Koldskålsis med kammerjunker og jordbær

Sommerens favorit-dessert her serveret som is med hjemmebagte kammerjunkere og solmodne jordbær. Perfekt afslutning på en sommermiddag på terrassen.

Du finder opskriften her

LÆS OGSÅ