Koldskålsmousse

Silkeblød mousse med sød smag af koldskål er en dejlig afslutning på middagen. Lav desserten dagen før, og anret i glas, så de er klar til servering.

Mousse med smag af koldskål og sommer. På bunden knuses kammerjunkere, og på toppen drysses flager af hvid chokolade. Desserten kan laves dagen inden, så du kan nyde festen sammen med gæsterne. Krystalglassene er fra Louise Roe.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Koldskålsmousse

Silkeblød mousse med sød smag af koldskål er en dejlig afslutning. Lav desserten dagen før, og anret i glas, så de er klar til servering.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Koldskålsmousse

  • 1¾ stk. blade husblas
  • ½ stk. vaniljestænger
  • ¾ stk. Saften fra citroner
  • 25 g sukker
  • ¾ dl piskefløde
  • ¾ dl kærnemælk

Ekstra

  • 25 g kammerjunkere
  • 12 g hvid chokolade
  • ¼ Bundt skovsyre

Sådan gør du

Koldskålsmousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud i lidt sukker.
  1. Kom citronsaft, vanilje og sukker i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
  1. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den lune citronsaft. Lad det afkøle til fingervarmt.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Hæld kærnemælk i en skål, og hæld forsigtigt den afkølede citronsaft i, mens du rører. Vend til sidst med flødeskum.
  1. Knus kammerjunkerne, og fordel dem i bunden af 8 glas. Top med mousse, og stil tildækket på køl.

Servering

  1. Tag moussen ud ca. 30 min. før servering.
  1. Top med høvlet hvid chokolade og skovsyre.