Opskrift: Koldskålsmousse

Silkeblød mousse med sød smag af koldskål er en dejlig afslutning på middagen. Lav desserten dagen før, og anret i glas, så de er klar til servering.

Koldskålsmousse opskrift © Tia Borgsmidt

Koldskålsmousse

Silkeblød mousse med sød smag af koldskål er en dejlig afslutning. Lav desserten dagen før, og anret i glas, så de er klar til servering.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Koldskålsmousse

  • 1¾ stk. blade husblas
  • ½ stk. vaniljestænger
  • ¾ stk. Saften fra citroner
  • 25 g sukker
  • ¾ dl piskefløde
  • ¾ dl kærnemælk

Ekstra

  • 25 g kammerjunkere
  • 12 g hvid chokolade
  • ¼ Bundt skovsyre

Sådan gør du

Koldskålsmousse

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud i lidt sukker.
  1. Kom citronsaft, vanilje og sukker i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
  1. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den lune citronsaft. Lad det afkøle til fingervarmt.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Hæld kærnemælk i en skål, og hæld forsigtigt den afkølede citronsaft i, mens du rører. Vend til sidst med flødeskum.
  1. Knus kammerjunkerne, og fordel dem i bunden af 8 glas. Top med mousse, og stil tildækket på køl.

Servering

  1. Tag moussen ud ca. 30 min. før servering.
  1. Top med høvlet hvid chokolade og skovsyre.