© Peter Kam

Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys

Grønne stikkelsbær giver en herlig aromatisk suppe med denne opskrift, men den bliver bleg, så her er det ekstra flot med lidt kulørt blomsterpynt. Brug, hvad du kan plukke fra dine urter, den slags kan og skal ikke købes.

Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 300 g grønne stikkelsbær
  • 2½ dl hyldeblomstsaft
  • 1 bred strimmel økologisk citronskal
  • krydderurteblomster, fx. appelsintagetes, mynte, purløg

Sådan gør du

  1. Skyl bærrene, nip dem, og bland dem i en gryde med hyldeblomstsaft og citronskal.
  1. Kog til bærrene moser ud, og afkøl suppen.
  1. Kassér citronstrimlen, blend suppen og pres den gennem en si.
  1. Server den meget kold med et drys krydderurteblomster.