Agurkekoldskål med dild, saltet agurk og poppet boghvede

Server den friske og smagfulde agurkekoldskål som forret eller hovedret på en varm sommerdag.

Agurkekoldskål
© Stine Christiansen

Agurkekoldskål med dild, saltet agurk og poppet boghvede

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • ½ agurk
  • 1 æggeblommer
  • ½ spsk. sukker
  • ½ stor håndfuld frisk dild
  • ½ dl græsk yoghurt
  • 1 dl kernemælk
  • 1 tsk. honning
  • saft og finrevet skal fra 1/4 citron
  • salt
  • 1 spsk. olie
  • ½ dl hel boghvede
  • ½ skoleagurk

Sådan gør du:

  1. Kom skrællet agurk, æggeblommer, sukker og dild i en blender, og blend til en luftig grøn masse.
  1. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen salt og citronsaft, og blend det hele grundigt.
  1. Smag koldskålen til med citronsaft og salt, og sæt den koldt.
  1. Varm olien op i en gryde, til den er rygende varm. Kom boghveden i gryden, læg låg på, og sluk for varmen. Ryst gryden jævnligt, mens kernerne popper.
  1. Skræl agurken, og skær den i skiver på ca. ½ cm. Du skal bruge 16 stk.
  1. Drys dem let med lidt groft salt et par minutter før servering.
  1. Hæld suppen i skåle, og top med saltet agurk, poppet boghvede samt lidt dild.
  1. Servér straks.

Læs også: