Hjemmelavet havrekoldskål med jordbær

Skal din koldskål have et nyt tvist? Så smager denne dessert af ren sommer.

Jordbær med havredrik

Hjemmelavet havredrik gør denne dessert virkelig dejlig. Det tager lidt tid at lave den, men du også bruge den i en kop kaffe i stedet for mælk.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Jordbær med havrekoldskål

Til 4 personer.

Koldskål lavet på hjemmelavet havredrik i sødt og forudsigeligt selskab med danske jordbær og mynte fra haven. Så bliver det næsten ikke mere dansk. Vær opmærksom på, at det tager lidt tid at lave havredrik, men det smager skønt.

Det skal du bruge:

Havredrik

  • 100 g havregryn
  • 8 dl vand
  • 1 tsk. flydende honning

Marinerede jordbær

  • 1 bakke jordbær, ca. 500 g
  • 1 spsk. lyst rørsukker
  • 4 stilke frisk mynte

Havrekoldskål

  • 1 stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g lyst rørsukker
  • 5 dl havredrik
  • 3 dl skyr eller ymer
  • Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du:

Havredrik

  1. Kom havregryn i en skål med vand og honning, og lad det stå tildækket på køl natten over.
  2. Næste dag blendes massen rigtig godt.
  3. Hæld den dernæst i et saftklæde, og lad drikken dryppe ned i en kande. Brug evt. hænderne til at presse væsken ud.

Marinerede jordbær

  1. Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.
  2. Skyl og hak mynten.
  3. Vend forsigtigt jordbærrene med sukker og mynte, og lad dem stå tildækket på køkkenbordet et par timer.

Havrekoldskål

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  2. Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til en lys æggesnaps.
  3. Spæd til med hjemmelavet havredrik og dernæst skyr eller ymer.
  4. Fordel de marinerede jordbær i en skål, og hæld koldskålen over.
  5. Pynt evt. med spiselige sommer- blomster.