Koldskål lavet på hjemmelavet havredrik i sødt og forudsigeligt selskab med danske jordbær og mynte fra haven. Så bliver det næsten ikke mere dansk. Vær opmærksom på, at det tager lidt tid at lave havredrik, men det smager skønt.
Det skal du bruge:
Havredrik
100 g havregryn
8 dl vand
1 tsk. flydende honning
Marinerede jordbær
1 bakke jordbær, ca. 500 g
1 spsk. lyst rørsukker
4 stilke frisk mynte
Havrekoldskål
1 stang vanilje
2 pasteuriserede æggeblommer
75 g lyst rørsukker
5 dl havredrik
3 dl skyr eller ymer
Evt. spiselige blomster til pynt
Sådan gør du:
Havredrik
Kom havregryn i en skål med vand og honning, og lad det stå tildækket på køl natten over.
Næste dag blendes massen rigtig godt.
Hæld den dernæst i et saftklæde, og lad drikken dryppe ned i en kande. Brug evt. hænderne til at presse væsken ud.
Marinerede jordbær
Skyl og nip jordbærrene, og halvér dem.
Skyl og hak mynten.
Vend forsigtigt jordbærrene med sukker og mynte, og lad dem stå tildækket på køkkenbordet et par timer.
Havrekoldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til en lys æggesnaps.
Spæd til med hjemmelavet havredrik og dernæst skyr eller ymer.
Fordel de marinerede jordbær i en skål, og hæld koldskålen over.