Kræs for dine gæster med carpaccio af jordbær og koldskål-is

Carpaccio af jordbær, hvad er nu det for noget? I denne ret skærer du jordbær i tynde skiver, sammen med masser af lime, og serverer det med en velsmagende is af hjemmelavet koldskål.

Carpaccio af jordbær med lime og koldskål-is
© Anders Schønnemann

Carpaccio af jordbær med lime og koldskål-is

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Koldskål-is

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • saft af ½ citron

Jordbærcarpaccio

  • 200 g jordbær
  • limesaft + skal af 1 lime
  • 4 spsk. knuste kammerjunkere
  • bronzefennikel og spiselige stedmoderblomster til pynt

Sådan gør du:

Koldskål-is

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
  2. Bland æggemassen med kærnemælk, fløde og citronsaft, og kør på en ismaskine.
  3. Kom den i en beholder med låg, og frys et par timer.

Hvis du ikke har en ismaskine, men fryser isen i en form, skal du røre i den ca. hvert 20 min. for at undgå iskrystaller.

Jordbærcarpaccio

  1. Skyl og nip jordbærrene.
  2. Skær jordbærrene i tynde skiver, og pres limesaft over.
  3. Anret jordbær i tynde skiver i dybe tallerkener, og drys med limeskal.
  4. Servér med en kugle koldskål-is, og drys knuste kammerjunkere over.
  5. Pynt med bronzefennikel og spiselige stedmoderblomster.