Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kræs for dine gæster med carpaccio af jordbær og koldskål-is

Carpaccio af jordbær, hvad er nu det for noget? I denne ret skærer du jordbær i tynde skiver, sammen med masser af lime, og serverer det med en velsmagende is af hjemmelavet koldskål.

Carpaccio af jordbær med lime og koldskål-is

© Anders Schønnemann

Carpaccio af jordbær med lime og koldskål-is

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Koldskål-is

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • saft af ½ citron

Jordbærcarpaccio

  • 200 g jordbær
  • limesaft + skal af 1 lime
  • 4 spsk. knuste kammerjunkere
  • bronzefennikel og spiselige stedmoderblomster til pynt

Sådan gør du:

Koldskål-is

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse.
  2. Bland æggemassen med kærnemælk, fløde og citronsaft, og kør på en ismaskine.
  3. Kom den i en beholder med låg, og frys et par timer.

Hvis du ikke har en ismaskine, men fryser isen i en form, skal du røre i den ca. hvert 20 min. for at undgå iskrystaller.

Jordbærcarpaccio

  1. Skyl og nip jordbærrene.
  2. Skær jordbærrene i tynde skiver, og pres limesaft over.
  3. Anret jordbær i tynde skiver i dybe tallerkener, og drys med limeskal.
  4. Servér med en kugle koldskål-is, og drys knuste kammerjunkere over.
  5. Pynt med bronzefennikel og spiselige stedmoderblomster.

Relaterede Artikler