Forårsmenu: De bedste opskrifter med forårets råvarer

Menuen smager af det forår, vi alle længes efter, så kig med, og se, hvordan du forkæler dine gæster med fire velsmagende retter.

Inspiration til en velsmagende menu
© Tia Borgsmidt

Den første smag af forår

Forårets tallerkener må gerne være lette og sommerlige efter en masse tunge vinterretter. Gå ombord i vores velsmagende forårsmenu, og lad dig inspirere af forårets friske, sprøde råvarer.

Delikat forret med kammuslinger

Stegte kammuslinger bliver løftet af en intens muslingebisque. Keramikskåle fra Lone Schubert, saltkar fra House Doctor, bestik privateje, vinglas fra Dora.

© Tia Borgsmidt

Smørstegte kammuslinger i muslingebisque

Kammuslinger er en populær spise og med god grund. Der er nemlig ikke meget, der slår en perfekt smørstegt kammusling - og den er derfor det perfekt element i en muslingebisque.

Du finder opskriften på forretten her

Inspiration til lækker hovedret med jordskokke

Kødet er tilbehøret i menuens hovedret, hvor en jordskokkepuré giver en god bund sammen med en pebersauce. Hørdug fra Broste Copenhagen og Merci Merci, dybe tallerkener fra Dora, bestik privateje

© Tia Borgsmidt

Onglet, jordskokkepuré, syltede rødløg og pebersauce

Onglet kaldes også nyretapper - men har dog intet med nyrer at gøre. Kødet er en rimelig populær udskæring, på trods af den flagede og grove struktur. For med den rette tilberedning, ender man med et utrolig smagfuldt stykke kød. I denne opskrift er kødet matchet sammen med jordskokkepuré, syltede rødløg og pebersauce, der tilsammen smager fuldstændig himmelsk.

Se hele opskriften her

Hjemmelavet røsti

En sprød røsti er perfekt med lidt kvalitetsost ovenpå. Bestik privateje, champagneskål fra Dora, porcelæns-tallerkener fra Arket

© Tia Borgsmidt

Kartoffelrøsti, Gammel Knas creme, krondild og karse

Røsti med Gammel Knas creme, krondild og kartofler er en syndig version af den klassiske færdigkøbte kartoffelrøsti. Denne udgave har mere dybde og sprødhed fra osten og en indbydende duft af karse.

Du finder hele opskriften her

En let og lækker dessert

En liflig æblemazarin får følgeskab af en æbleglace og hvid chokolade. Hvid hørdug fra Broste Copenhagen og Merci Merci, glastallerken fra Dora, keramikskål og kande fra Lone Schubert, messingbestik privateje

© Tia Borgsmidt

Æblemazarin, hvid chokolade og glace

Denne dessert er en dejlig krydret og simpel kage, som er fantastisk nybagt, men mindst ligeså lækker og saftig dagen efter. Den er utrolig let at lave og giver i alt 6 små fine kager.

Se den fulde opskrift her

LÆS OGSÅ