Æblemazarin, hvid chokolade og glace

De fine mazarinkager gemmer på æbler og hvid chokolade og har en delikat smag af marcipan. Servér kagerne toppet med en æbleglace og spiselige blomster.

En let og lækker dessert

En liflig æblemazarin får følgeskab af en æbleglace og hvid chokolade. Hvid hørdug fra Broste Copenhagen og Merci Merci, glastallerken fra Dora, keramikskål og kande fra Lone Schubert, messingbestik privateje

© Tia Borgsmidt

Æblemazarin, hvid chokolade og glace

Ca. 6 stk.

Det skal du bruge

  • Korn af 1 stang vanilje
  • 2 dl sukker
  • 4 dl æblemost – gerne en most, som ikke er for sød
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 100 g groftrevet marcipan
  • 3 ½ spsk. hvedemel
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 æble
  • Hvide spiselige blomster, fx hvid biblomme

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom æblemost, vaniljekorn og sukker i en lille gryde, og kog ind, til det tykner en smule. Pas endelig på med ikke at koge glacen for længe, da den ellers bliver meget tyk og klistret.
  2. Pisk sukker og smør hvidt og skummende. Rør æggene i et ad gangen. Vend revet marcipan i dejen. Sigt hvedemel i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen, og vend i dejen.
  3. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblet i tynde både. Fordel dejen i en smurt silikoneform. Top med æbler, og bag kagerne ved 175° i ca. 25 min.
  4. Afkøl kagerne, før de vendes ud.
  5. Anret kagerne på tallerkener, og dryp lidt æbleglace over.
  6. Pynt med spiselige blomster