Smørstegte kammuslinger i muslingebisque

En delikat og rigtig velsmagende bisque med kammuslinger smager lidt af forår. Senere på sæsonen kan bisquen tilsættes hvide dampede asparges, hvis man skulle få lyst til det.

Delikat forret med kammuslinger

Stegte kammuslinger bliver løftet af en intens muslingebisque. Keramikskåle fra Lone Schubert, saltkar fra House Doctor, bestik privateje, vinglas fra Dora.

© Tia Borgsmidt

Smørstegte kammuslinger i muslingebisque

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • ½ fennikel
  • 2 spsk. smør
  • 3 kviste timian
  • 5 peberkorn
  • 3 dl hvidvin, fx riesling
  • 7 dl fiskebouillon/fond
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 10 g smør til montering
  • Saft af ½ citron
  • Flagesalt og peber
  • 8 store kammuslinger
  • 10 g smør
  • Flagesalt og peber
  • Spiselige blomster
  • Frisk timian

Sådan gør du

  1. Rens muslingerne under rindende vand. Kassér de muslinger, som er åbne, og som ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af køkkenbordet.
  2. Pil løgene, og hak dem fint. Pres hvidløget. Skræl guleroden, og rens porren. Skær gulerod og fennikel i små tern, og porren i skiver.
  3. Smelt smørret i en stor gryde. Svits grøntsagerne med timian og peberkorn i et par minutter. Kom muslinger i gryden, og vend forsigtigt rundt. Hæld vin på, og lad det fordampe. Tilsæt bouillon, og damp, til alle muslinger er åbne.
  4. Si muslingefonden over i en gryde, pil muslingerne ud af skallen, og hold dem varme.
  5. Kog bouillonen ind til det halve. Tilsæt fløde og koldt smør, og varm op. Blend suppen, til den skummer let. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Krydr kammuslingerne med flagesalt og peber. Smelt smørret på en pande, og steg muslingerne 2-3 min. på hver side.
  7. Fordel kammuslinger og blåmuslinger i skåle, og hæld muslingebisque over. Pynt med blomster og frisk timian.