Kartoffelrøsti, gammel knas creme, krondild og karse
4 personer / 12 små røsti
Det skal du bruge
- 400 g kartofler
- 1 lille æg
- 1 spsk. kartoffelmel
- 2 kviste frisk timian
- Flagesalt og peber
- Olivenolie til stegning
- 75 g Gammel Knas Creme fra Arla Unika
- 75 g cremefraiche
- Flagesalt og peber
- 1 Krondild fra Arla Unika
- 1 bakke karse
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern. Kom dem i en si, tilsæt salt, og pres så meget saft som muligt ud af kartoflerne. Lad dem hvile ca. 15 min., og vrid dem igen fri for saft.
- Rør kartofler med æg, kartoffelmel, timian, salt og peber. Varm godt med olie på en slip let-pande. Form kartoffelmassen ved hjælp af skeer til små toppe, fladet lidt ud, og steg i ca. 5 min. på hver side ved jævn varme. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
- Rør Gammel Knas Creme med cremefraiche, og smag til med flagesalt og peber.
- Top halvdelen af kartoffel-røstiene med Gammel Knas Creme og resten med Krondild i skiver. Krydr med peber, og drys med karse.
TIP: Vi er meget begejstrede for ostene fra Arla Unika, som er udviklet i samarbej-de med flere af landets førende kokke. Har du svært ved at finde dem i dit lokale supermarked eller hos ostehandleren, så kan de købes på nettet.