Kartoffelrøsti, gammel knas creme, krondild og karse

En fin lille osteservering inden desserten er små hjemmelavede, sprøde kartoffelrøsti toppet med lidt speciel ost.

Hjemmelavet røsti

En sprød røsti er perfekt med lidt kvalitetsost ovenpå. Bestik privateje, champagneskål fra Dora, porcelæns-tallerkener fra Arket

© Tia Borgsmidt

Kartoffelrøsti, gammel knas creme, krondild og karse

4 personer / 12 små røsti

Det skal du bruge

  • 400 g kartofler
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 kviste frisk timian
  • Flagesalt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • 75 g Gammel Knas Creme fra Arla Unika
  • 75 g cremefraiche
  • Flagesalt og peber
  • 1 Krondild fra Arla Unika
  • 1 bakke karse

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, og riv dem groft på et rivejern. Kom dem i en si, tilsæt salt, og pres så meget saft som muligt ud af kartoflerne. Lad dem hvile ca. 15 min., og vrid dem igen fri for saft.
  2. Rør kartofler med æg, kartoffelmel, timian, salt og peber. Varm godt med olie på en slip let-pande. Form kartoffelmassen ved hjælp af skeer til små toppe, fladet lidt ud, og steg i ca. 5 min. på hver side ved jævn varme. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir.
  3. Rør Gammel Knas Creme med cremefraiche, og smag til med flagesalt og peber.
  4. Top halvdelen af kartoffel-røstiene med Gammel Knas Creme og resten med Krondild i skiver. Krydr med peber, og drys med karse.

TIP: Vi er meget begejstrede for ostene fra Arla Unika, som er udviklet i samarbej-de med flere af landets førende kokke. Har du svært ved at finde dem i dit lokale supermarked eller hos ostehandleren, så kan de købes på nettet.