
Koldskålsis med kammerjunker og jordbær
Sommerens favorit-dessert her serveret som is med hjemmebagte kammerjunkere og solmodne jordbær. Perfekt afslutning på en sommermiddag på terrassen.
AfLone Kjær
Opskrift på koldskålsis med kammerjunker og jordbær
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Kammerjunkere ca. 60 stk
- hvedemel 150 g
- sukker 50 g
- bagepulver 1⁄2 tsk.
- vaniljesukker 1 tsk.
- kardemomme 1⁄2 tsk.
- smør 60 g
- æg 1 stk.
Koldskålsis
- vaniljestang 1 stk.
- æggeblommer 4 stk., pasteuriserede (svarer til 2 bægre)
- sukker 75 g
- piskefløde 2 dl
- kærnemælk 3 dl
- citron 1 stk.
- jordbær 500 g
Sådan gør du:
Kammerjunkere ca. 60 stk
- Kom mel i en skål med sukker, bagepulver, vaniljesukker og kardemomme.
- Findel smørret, og smuldr det i melet.
- Saml dejen med ægget. Er dejen for klistret, tilsættes lidt mere mel, er den for tør, tilsættes lidt mælk.
- Del dejen i 4 stykker, og tril til pølser.
- Skær pølserne i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag kammerjunkerne ved 175° i ca. 15 min.
- Afkøl dem på en bagerist.
Koldskålsis
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Pisk æggeblommer og vaniljekorn med sukker til en luftig æggesnaps.
- Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend med æggesnaps og kærnemælk til en iscreme.
- Tilsæt reven citronskal.
- Kør iscremen på en ismaskine, hvorefter den fryses.
- Ved servering scoopes isen op og serveres med kammerjunkere og jordbær.
TIP Har du ikke en ismaskine, kan iscremen fryses i en beholder med tætsluttende låg i ca. 4 timer. Rør i isen under nedfrysningen, så der ikke dannes iskrystaller. Resultatet bliver bedst, hvis isen køres på en ismaskine.