Fastelavnsboller med vanilje og æbler
© Anders Schønnemann

Opskrift: fastelavnsboller med æbler og marcipan

Få vores opskrift på gammeldags fastelavnsboller, der gemmer på et lækkert fyld af æbler i vanilje og marcipan.

Fastelavnsboller med vaniljeæbler og marcipan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Vaniljeæbler

  • 33 g æbler, fri for kernehus
  • ¼ dl vand
  • ¼ vaniljestang
  • 3⅓ g sukker

Dej

  • 16 g smør
  • ⅓ dl sødmælk
  • 8⅓ g gær
  • ⅓ spsk. sukker
  • ⅓ tsk. stødt kardemomme
  • ⅓ tsk. vaniljesukker
  • 58 g hvedemel
  • 16 g marcipan
  • 8⅓ g hvid chokolade
  • mælk til pensling

Sådan gør du

  1. Skær æblerne i små tern. Kom æblerne i en gryde med vandet.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang i gryden, og kog æblerne under låg i ca. 15 min. ved svag varme til en mos. Mos dem eventuelt med en gaffel. Tilsæt sukker, og vend rundt i mosen.
  1. Tag vaniljestangen op, og afkøl vaniljeæblerne.
  1. Smelt smørret, og hæld det i en skål. Tilsæt mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme og vaniljesukker.
  1. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud til en tykkelse på 2-3 mm. Skær dejen i 12 firkanter på ca. 10 x 10 cm. Fordel et stykke marcipan på størrelse med en teske og en lille spsk. af vaniljeæblerne på midten af hvert dejstykke, og fold dejen godt sammen om fyldet.
  1. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad, og lad dem efterhæve ca. 30 min. Pensl med mælk, og bag ved 180° i 15-20 min., til de er gyldne.
  1. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist. Smelt den hvide chokolade, og dekorér fastelavnsbollerne.