Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting

Verdens bedste brownie, klæg med en pikant smag af karamel og kaffe. Kagen toppes med en mascarponefrosting med kakao og masser af guldpynt.

Chokoladebrownie
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting

8 - 10 personer.

Det skal du bruge:

KARAMELLISERET CHOKOLADEBROWNIE

  • 150 g sukker
  • 150 g mørk chokolade, 70 %
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1/3 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. stærk, afkølet espresso

MASCARPONEFROSTING

  • 125 g mascarpone
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver, fx Varlhona
  • 40 g smør

PYNT

  • Guldstøv
  • Friske figner
  • Kakaopulver

Sådan gør du:

KARAMELLISERET CHOKOLADEBROWNIE

  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde, og fordel det på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af, og blend den til “støv”.
  • Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
  • Pisk æggene sammen i en anden skål, og tilsæt resten af sukkeret og karamelstøvet lidt ad gangen under svag piskning. Vend chokoladeblandingen i.
  • Blend havregryn til mel, og vend det forsigtigt i dejen sammen med kakaopulver, flagesalt og espresso. Fordel dejen i en lille rund smurt springform, ca. 20 cm i diameter, med bagepapir i bunden.
  • Bag brownien i ca. 20 min. ved 175°, og lad den køle helt af. Gerne natten over i køleskabet.

MASCARPONEFROSTING

  • Pisk mascarpone, flormelis, kakaopulver og blødt smør sammen til en frosting.
  • Sæt kagen på et fad, og top med mascarponefrosting. Pynt med guldstøv, figner og kakaopulver.
  • Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.

Læs også: