Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting

Verdens bedste brownie, klæg med en pikant smag af karamel og kaffe. Kagen toppes med en mascarponefrosting med kakao og masser af guldpynt.

Chokoladebrownie

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting

8 - 10 personer.

Det skal du bruge:

KARAMELLISERET CHOKOLADEBROWNIE

  • 150 g sukker
  • 150 g mørk chokolade, 70 %
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1/3 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. stærk, afkølet espresso

MASCARPONEFROSTING

  • 125 g mascarpone
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver, fx Varlhona
  • 40 g smør

PYNT

  • Guldstøv
  • Friske figner
  • Kakaopulver

Sådan gør du:

KARAMELLISERET CHOKOLADEBROWNIE

  • Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde, og fordel det på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af, og blend den til “støv”.
  • Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
  • Pisk æggene sammen i en anden skål, og tilsæt resten af sukkeret og karamelstøvet lidt ad gangen under svag piskning. Vend chokoladeblandingen i.
  • Blend havregryn til mel, og vend det forsigtigt i dejen sammen med kakaopulver, flagesalt og espresso. Fordel dejen i en lille rund smurt springform, ca. 20 cm i diameter, med bagepapir i bunden.
  • Bag brownien i ca. 20 min. ved 175°, og lad den køle helt af. Gerne natten over i køleskabet.

MASCARPONEFROSTING

  • Pisk mascarpone, flormelis, kakaopulver og blødt smør sammen til en frosting.
  • Sæt kagen på et fad, og top med mascarponefrosting. Pynt med guldstøv, figner og kakaopulver.
  • Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.