Deluxe-træstamme med mørk rom

Luksus for ganen og maven og den perfekte forkælelse til chokoladeelskeren.

Deluxe træstamme

ADVARSEL ... disse hjemmelavede træstammer med rom bliver man afhængig af. Guldfad og julepynt fra Bungalow, japansk tedåse i messing privateje, guld teskeer fra H&M Home.

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Deluxe-træstamme med mørk rom

Ca. 12 stk.

Den bagte chokoladekage røres til træstammer med mørk rom og nødder og dekoreres med et tykt lag marcipan og mørk chokolade.

Det skal du bruge:

CHOKOLADEKAGE

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mørk chokolade, 70 %
  • 100 g smør
  • 100 g rørsukker
  • 4 æg

TRÆSTAMMER

  • 1 bagt chokoladekage (ca. 500 g kage)
  • 100 g abrikos- eller orangemarmelade
  • 70 g hasselnødder
  • 2 spsk. kakaopulver, fx Valrhona
  • 2 spsk. mørk rom

OVERTRÆK

  • 300 g groftrevet marcipan
  • 150 g flormelis
  • 40 g glukosesirup

DEKORATION

  • 100 g mørk chokolade, 70 %
  • Guldpynt

Sådan gør du:

CHOKOLADEKAGE

  • Bland hvedemel med bagepulver. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt smørret, og bland med chokoladen, til den smelter, og du har en flot, blank, ensartet smørchokolade.
  • Pisk sukker og æg skummende. Bland dernæst med de tørre ingredienser og smørchokolade. Fordel dejen i en smurt form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15 min. Virker den meget løs i overfladen, bages den et par minutter mere. Men husk, den smager bedst, hvis den ikke er for gennembagt. Afkøl kagen.

TRÆSTAMMER

  • Smuldr kagen i en skål, og rør med marmelade, hakkede nødder, kakao og mørk rom.
  • Tril massen til 12 træstammer, og sæt dem tildækket på køl i min. 1 time.

OVERTRÆK

  • Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål, og rør sammen med en håndmikser med dejkroge til en ensartet konsistens.
  • Alternativt æltes det i hånden. Rul marcipanmassen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker, og rul den om træstammerne. Skær enderne til.
  • Smelt chokolade i en skål over vandbad, og dekorér enderne af træstammerne. Lad chokoladen størkne, og drys med guldstøv.

TIP: Træstammerne smager bedst, hvis de opbevares på køl, og de holder sig fint i op til 3 dage.

LÆS OGSÅ