ADVARSEL ... disse hjemmelavede træstammer med rom bliver man afhængig af. Guldfad og julepynt fra Bungalow, japansk tedåse i messing privateje, guld teskeer fra H&M Home.
Den bagte chokoladekage røres til træstammer med mørk rom og nødder og dekoreres med et tykt lag marcipan og mørk chokolade.
Det skal du bruge:
CHOKOLADEKAGE
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g mørk chokolade, 70 %
100 g smør
100 g rørsukker
4 æg
TRÆSTAMMER
1 bagt chokoladekage (ca. 500 g kage)
100 g abrikos- eller orangemarmelade
70 g hasselnødder
2 spsk. kakaopulver, fx Valrhona
2 spsk. mørk rom
OVERTRÆK
300 g groftrevet marcipan
150 g flormelis
40 g glukosesirup
DEKORATION
100 g mørk chokolade, 70 %
Guldpynt
Sådan gør du:
CHOKOLADEKAGE
Bland hvedemel med bagepulver. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt smørret, og bland med chokoladen, til den smelter, og du har en flot, blank, ensartet smørchokolade.
Pisk sukker og æg skummende. Bland dernæst med de tørre ingredienser og smørchokolade. Fordel dejen i en smurt form beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 15 min. Virker den meget løs i overfladen, bages den et par minutter mere. Men husk, den smager bedst, hvis den ikke er for gennembagt. Afkøl kagen.
TRÆSTAMMER
Smuldr kagen i en skål, og rør med marmelade, hakkede nødder, kakao og mørk rom.
Tril massen til 12 træstammer, og sæt dem tildækket på køl i min. 1 time.
OVERTRÆK
Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål, og rør sammen med en håndmikser med dejkroge til en ensartet konsistens.
Alternativt æltes det i hånden. Rul marcipanmassen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker, og rul den om træstammerne. Skær enderne til.
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og dekorér enderne af træstammerne. Lad chokoladen størkne, og drys med guldstøv.
TIP: Træstammerne smager bedst, hvis de opbevares på køl, og de holder sig fint i op til 3 dage.