Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

17 alternativer til julens risalamande

Er du træt af den klassiske risalamande, eller vil du bare gerne eksperimentere lidt med juledesserten? Så se med her, hvor vi har samlet 17 alternativer.

Cannoli med mandel og ris-creme serveret med amarenabær

© Foto og styling: Stine Christiansen

Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær

Præsenter dine gæster til jul for disse skønne ruller med ris-mandelcreme og amerenabær. Desserten er en spændende fortolkning af den kendte risdessert - og så er den både æstetisk flot og velsmagende.

Find opskriften på både cannolli og ris-mandelcreme her.

Julevandbakkelser med fyld af mandel-vanilje-creme og syltede kirsebær

© Stine Christiansen

Julevandbakkelser med fyld af mandel-vanilje-creme og syltede kirsebær

Vandbakkelsens sprøde form er fyldt med smagen af risalamande og har syltede kirsebær til. Alle ingredienser kan forberedes, så du blot skal fylde vandbakkelserne lige før servering.

Følg opskriften lige her, og gem selvfølgelig en hel mandel i én af vandbakkelserne.

Dessert med kastanjeis og karamelliserede mandler

© Ulf Svane

Kastanjeis med karamelliserede mandler

Lav denne lækre isdessert som den perfekte afslutning på en god aften. En hjemmelavet kastanjeis som er anderledes, velsmagende og knasende lækker.

Find opskriften på kastanjeis og sprød mandelcrunch her.

Flot servering af valnøddemarengs med syltede blommer

© Anders Schønnemann

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Hvem elsker ikke marengs? Server en anderledes dessert, der stadig har sine vinter- og juleelementer. En sprød valnøddemarengs med syltede blommer og en cremet kanel-mascarpone.

Du finder opskriften her.

Klassisk risalamande med havtornsirup i højt glas

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Havntornsirup med lakrids og hvid chokolade

Hvis du ikke ønsker at eksperimentere med en helt ny dessert, kan du blot udskifte toppingen. Prøv denne lækre havtornsirup med lakrids og revet hvid chokolade.

Du kan finde opskriften på havtorntoppingen lige her.

Kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade

Imponér dine gæster med denne lækkerhed af en trifli, som er fyldt med smag. Den indeholder både klassiske Amarena kirsebær, kirsebærlikør og chokolade, som giver desserten lidt kant.

Find opskriften på kirsebærtrifilien her.

Appelsinfromage

© Ulf Svane

Appelsinfromage

En skøn appelsinfromage som et forfriskende alternativ til den søde juledessert.

Du kan finde opskriften her.

Små risalamandekager

© Pernille Greve

Mini risalamandekager

Servér de lækreste og smukkeste kager, som på billedet herover. Dem vil ingen kunne modstå!

Find opskriften på de små risalamandekager her.

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

© Anders Schønnemann

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

Denne cheesecake minder om den italienske dessertklassiker med sin fløjlsbløde ostecreme, ladyfingers og pikante kaffesmag. Servér kagen for dine gæster med søde amarena-kirsebær.

Find opskriften her.

Julekage med portvinsrosiner og mandler

© Anders Schønnemann

Blød julekage med portvinsrosiner

I juletiden er der næsten altid lidt rester tilbage i flaskerne. I stedet for at hælde resten af portvinen ud, så brug det til at marinere rosiner. Denne bløde og brunkageagtige krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner - lækkert!

Find opskriften på dessertkagen lige her.

Nyfortolkning af risalamanden

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Lækker nyfortolkning af risalamande

Denne lækre dessert tager udgangspunkt i en klassisk risalamande. Grøden koges på fuldkornsris og serveres med en indkogt kirsebærvin, knuste kanelkiks og masser af mandler.

Du finder opskriften på juledesserten her.

Julekage med chokoladeganache

© Anders Schønnemann

Julekage med chokoladeganache

Hvis du er træt af den helt klassiske risalamande, så prøv denne julekage i stedet. Den har en skøn smag af jul med en four-spice-blanding og chokoladeganache.

Find opskriften her.

Risalamande med syltede granatæbler

© Anders Schønnemann

Risalamande med syltede granatæbler

Hvis du har lyst til at eksperimentere med den klassiske risalamande, så prøv denne spændende version med syltede granatæbler, der smager fantastisk.

Læs opskriften lige her.

Nøddetærte med mazarin og karamel

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nøddetærte med mazarin og karamel

En lækker og dekorativ tærte - perfekt til julens sammenkomster. En ren gave til ganen med en sprød mørdej, der danner bunden, en dejlig mazarin og sød nøddekaramel.

Find opskriften på tærten her.

Risalamande med tranebærsauce serveret på marmorbord

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande med tranebærsauce

Lad dine gæster smage den klassiske juledessert, risalamande, men i en mere moderne version. Denne risalamande er lavet af fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten, samt en sød, krydret tranebærsauce til at komme på toppen.

Find opskriften på risalamanden med topping her.

Cheesecake med brunkagebund og juletræspynt

© Stine Christiansen

Brunkage-cheesecake med havtorn og kageskov

Cheesecake er altid en god idé! Imponér dine gæster med denne lækre jule-ostekage. Her er bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej.

Prøv opskriften på den flotte juledessert her.

Risalamande i mandelkræmmerhuse

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Lækre mandelkræmmerhuse med risalamande

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande i mandelkræmmerhuse

Her serveres den traditionelle risdessert i gammeldags kræmmerhuse med kirsebærsauce til. En anderledes og sjov måde at finde mandlen på.

Du finder opskriften på mandelkræmmerhusene og risalamanden her.