
17 alternativer til julens risalamande
Er du træt af den klassiske risalamande, eller vil du bare gerne eksperimentere lidt med juledesserten? Så se med her, hvor vi har samlet 17 alternativer.
Af — 16. november 2022
Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær
Præsenter dine gæster til jul for disse skønne ruller med ris-mandelcreme og amarenabær. Desserten er en spændende fortolkning af den kendte risdessert - så er den både æstetisk flot og velsmagende.
Find opskriften på både Cannoli og ris-mandelcreme her.

Julevandbakkelser med fyld af mandel-vanilje-creme og syltede kirsebær
Vandbakkelsens sprøde form er fyldt med smagen af risalamande og har syltede kirsebær til. Alle ingredienser kan forberedes, så du blot skal fylde vandbakkelserne lige før servering.
Følg opskriften her, og husk selvfølgelig at gemme en hel mandel i én af vandbakkelserne.

Kastanjeis med karamelliserede mandler
Lav denne lækre isdessert som den perfekte afslutning på en god aften. En hjemmelavet kastanjeis som er anderledes, velsmagende og knasende lækker.
Find opskriften på kastanjeis og karamelliserede mandler her.

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone
Hvem elsker ikke marengs? Server en anderledes dessert, der stadig har sine vinter- og juleelementer. En sprød valnøddemarengs med syltede blommer og en cremet kanel-mascarpone.
Du finder opskriften her.

Havntornsirup med lakrids og hvid chokolade
Hvis du ikke ønsker at eksperimentere med en helt ny dessert, kan du blot udskifte toppingen. Prøv denne lækre havtornsirup med lakrids og revet hvid chokolade.
Du kan finde opskriften på havtorntoppingen her.

Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade
Imponér dine gæster med denne lækkerhed af en trifli, som er fyldt med smag. Den indeholder både klassiske amarenakirsebær, kirsebærlikør og chokolade, som giver desserten lidt kant.
Find opskriften på kirsebærtriflien her.

Appelsinfromage
En skøn appelsinfromage som et forfriskende alternativ til den søde juledessert.
Du kan finde opskriften her.

Mini risalamandekager
Servér de lækreste og smukkeste kager, som på billedet herover. Dem vil ingen kunne modstå!
Find opskriften her.

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær
Denne cheesecake minder om den italienske dessertklassiker med sin fløjlsbløde ostecreme, ladyfingers og pikante kaffesmag. Servér kagen for dine gæster med søde amarenakirsebær.
Find opskriften her.

Blød julekage med portvinsrosiner
I juletiden er der næsten altid lidt rester tilbage i flaskerne. I stedet for at hælde det sidste af portvinen ud så brug det til at marinere rosiner. Denne bløde og brunkage-agtige krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner.
Find opskriften på dessertkagen her.

Lækker nyfortolkning af risalamande
Denne lækre dessert tager udgangspunkt i en klassisk risalamande. Grøden koges på fuldkornsris og serveres med en indkogt kirsebærvin, knuste kanelkiks og masser af mandler.
Du finder opskriften på juledesserten her.

Julekage med chokoladeganache
Hvis du er træt af den helt klassiske risalamande - så prøv denne julekage i stedet. Den har en skøn smag af jul med en four-spice-blanding og chokoladeganache.
Find opskriften her.

Risalamande med syltede granatæbler
Hvis du har lyst til at eksperimentere med den klassiske risalamande, så prøv denne spændende version med syltede granatæbler, der smager fantastisk.
Læs opskriften her.

Nøddetærte med mazarin og karamel
En lækker og dekorativ tærte - perfekt til julens sammenkomster. Nøddetærten er ren gave til ganen med en sprød mørdej, der danner bunden, en dejlig mazarin og sød nøddekaramel.
Find opskriften på tærten her.

Risalamande med tranebærsauce
Lad dine gæster smage den klassiske juledessert, risalamande, men i en mere moderne version. Denne risalamande er lavet af fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten samt en sød, krydret tranebærsauce til at komme på toppen.
Find opskriften på risalamanden med topping her.

Brunkage-cheesecake med havtorn og kageskov
Cheesecake er altid en god idé! Imponér dine gæster med denne lækre jule-ostekage. Her er bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej.
Prøv opskriften på den flotte juledessert her.


Risalamande i mandelkræmmerhuse
Her serveres den traditionelle risdessert i gammeldags kræmmerhuse med kirsebærsauce til. En anderledes og sjov måde at finde mandlen på.
Få opskriften på mandelkræmmerhuse og risalamande her.