Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækker dessertkage til jul

Denne bløde og brunkageagtigt krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner.

julekage juledessert jul kanel mandler

© Anders Schønnemann

Blød julekage med portvinsrosiner

8-12 stykker

Du skal bruge:

  • rosiner 200 g
  • portvin 1 dl
  • smør 150 g blødt
  • sukker 2½ dl
  • æg 3 stk.
  • hvedemel 4 dl
  • bagepulver 1,5 tsk
  • kardemomme 2 tsk stødt
  • kanel 1½ tsk, stødt
  • nellike ½ tsk, stødt
  • yoghurt 1 dl, naturel
  • hvedemel 3 spsk

Pynt:

  • flormelis
  • mandler
  • rosenblade

Fremgangsmåde:

  • Læg rosiner i portvin i en skål, og lad det stå natten over.
  • Rør smør og sukker sammen i en skål.
  • Rør æggene i et af gangen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål, og vend det med æggeblandingen.
  • Rør yoghurt i.
  • Afdryp rosinerne, og vend dem med hvedemel, så de ikke falder til bunds i kagen.
  • Vend rosiner i dejen. Dejen kan se lidt skilt ud, men den samler sig under bagningen.
  • Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform, der er 22-24 cm i diameter.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  • Lad kagen blive helt kold, før du vender den ud på kagefadet. Drys flormelis over, og pynt med mandler og rosenblade.

Relaterede Artikler