
Lækker dessertkage til jul
Denne bløde og brunkageagtigt krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner.
AfMaria Larsen
Blød julekage med portvinsrosiner
8-12 stykker
Du skal bruge:
- rosiner 200 g
- portvin 1 dl
- smør 150 g blødt
- sukker 2½ dl
- æg 3 stk.
- hvedemel 4 dl
- bagepulver 1,5 tsk
- kardemomme 2 tsk stødt
- kanel 1½ tsk, stødt
- nellike ½ tsk, stødt
- yoghurt 1 dl, naturel
- hvedemel 3 spsk
Pynt:
- flormelis
- mandler
- rosenblade
Fremgangsmåde:
- Læg rosiner i portvin i en skål, og lad det stå natten over.
- Rør smør og sukker sammen i en skål.
- Rør æggene i et af gangen.
- Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål, og vend det med æggeblandingen.
- Rør yoghurt i.
- Afdryp rosinerne, og vend dem med hvedemel, så de ikke falder til bunds i kagen.
- Vend rosiner i dejen. Dejen kan se lidt skilt ud, men den samler sig under bagningen.
- Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform, der er 22-24 cm i diameter.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
- Lad kagen blive helt kold, før du vender den ud på kagefadet. Drys flormelis over, og pynt med mandler og rosenblade.