julekage juledessert jul kanel mandler
© Anders Schønnemann

Lækker dessertkage til jul

Denne bløde og brunkageagtigt krydrede kage er fyldt med portvinsmarinerede rosiner.

Blød julekage med portvinsrosiner

8-12 stykker

Du skal bruge:

  • rosiner 200 g
  • portvin 1 dl
  • smør 150 g blødt
  • sukker 2½ dl
  • æg 3 stk.
  • hvedemel 4 dl
  • bagepulver 1,5 tsk
  • kardemomme 2 tsk stødt
  • kanel 1½ tsk, stødt
  • nellike ½ tsk, stødt
  • yoghurt 1 dl, naturel
  • hvedemel 3 spsk

Pynt:

  • flormelis
  • mandler
  • rosenblade

Fremgangsmåde:

  • Læg rosiner i portvin i en skål, og lad det stå natten over.
  • Rør smør og sukker sammen i en skål.
  • Rør æggene i et af gangen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål, og vend det med æggeblandingen.
  • Rør yoghurt i.
  • Afdryp rosinerne, og vend dem med hvedemel, så de ikke falder til bunds i kagen.
  • Vend rosiner i dejen. Dejen kan se lidt skilt ud, men den samler sig under bagningen.
  • Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform, der er 22-24 cm i diameter.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
  • Lad kagen blive helt kold, før du vender den ud på kagefadet. Drys flormelis over, og pynt med mandler og rosenblade.