De bedste opskrifter på Risalamande - klassisk & med et twist

Få de bedste opskrifter på risalamande her. Uanset om du er til den klassiske med kirsebærsauce eller gerne vil tilføje et ekstra twist i form af sirup, likør, lakrids eller chokolade.

Klassisk risalamande

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

    Risengrød

    • ½ dl vand
    • 58 g grødris
    • ⅓ l mælk, gerne sødmælk
    • ¼ tsk. fin salt

    Risalamande

    • 1⅓ spsk. sukker
    • stang vanilje, kornene
    • 33 g smuttede mandler
    • ⅓ spsk. hvid portvin
    • ¼ l piskefløde

    Sådan gør du:

    Risengrød

    1. Bring vandet i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødris og kog under omrøring, 2 min.
    1. Hæld mælken i og bring grøden i kog under konstant omrøring ved middelvarme, så det ikke brænder på.
    1. Lad risengrøden koge for meget svag varme, ca. 1 time.
    1. Rør jævnligt i grøden.
    1. Smag grøden til med lidt salt og afkøl.

    Risalamande

    1. Rør den kolde risengrød sammen med sukker, vaniljekorn, hakkede mandler og eventuelt lidt hvid portvin.
    1. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt i grøden.
    1. Smag til med eventuelt ekstra sukker og lidt portvin, og sæt risalamanden i køleskabet indtil servering.
    • Værd at vide om mandler: De fleste mandler kommer fra USA, men mandlerne fra Sydspanien regnes for at være de fineste. De indeholder mere mandelolie og mere smag end de amerikanske. De smager ret forskelligt, så vælg dem, I bedst kan lide.
      Skal mandlerne smuttes, hældes kogende vand over i 2 minutter. Erstat med koldt vand, og derefter med kogende vand igen, 2 minutter. Hold om den buttede ende med tommel- og pegefinger, og pres mandlen ud af spidsen på skallen.

    • Grøden kan eventuelt koge færdig pakket ind i tæpper, 4 timer. Når mælk og gryn koger, lægges der et tætsluttende låg på gryden og den pakkes ind i et tæppe eller under dynen. Nemt og den brænder ikke på!

    Risalamande med kirsebærsauce
    © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

    Opskrift på kirsebærsauce

    Undgå at skærmen slukker

    Ingredienser

    2 personer

    Det skal du bruge:

    • 116 g syltede kirsebær
    • lagen fra kirsebærerne
    • ⅓ dl kirsebærvin
    • ¼ dl sukker
    • ¼ dl vand
    • ½ tsk. majsstivelse

    Sådan gør du:

    1. Bring lagen fra kirsebærrene i kog sammen med kirsebærvin og sukker.
    1. Lad koge ind til det halve, tilsæt kirsebær, og kog op.
    1. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og hæld jævningen i saucen under omrøring.
    1. Kog endnu 1 min. Smag til.
    julemad opskrift risalamande risengrød jul lakrids chokolade
    © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

    Opskrift på amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade

    Undgå at skærmen slukker

    Ingredienser

    2 personer

    Det skal du bruge:

    • glas Amarena kirsebær
    • ⅓ dl kirsebærlikør
    • lady fingers
    • portion risalamande
    • 33 g mørk chokolade

    Sådan gør du:

    1. Bring lagen fra kirsebærrene i kog sammen med likøren, og kog til konsistensen er som tynd sirup.
    1. Kom bærrene ved og sæt til afkøling i mindst 30 min.
    1. Fordel lady fingers i glassene, kom lidt kirsebær over og dernæst risalamande.
    1. Top med kirsebær, og pynt med høvlet chokolade eller spåner af smeltet chokolade.
    • Alt kan laves klar, så desserten er lige til at anrette. Husk mandlen i et af glassene.
    julemad opskrift risalamande risengrød jul kirsebærsauce
    © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

    Opskrift på havntornsirup med lakrids og hvid chokolade

    Undgå at skærmen slukker

    Ingredienser

    2 personer

    Det skal du bruge:

    • 83 g havtorn
    • ¼ dl friskpreset appelsinsaft
    • 50 g sukker
    • portion risalamande
    • 33 g mørk chokolade
    • ¼ tsk. lakridsgranulat

    Sådan gør du:

    1. Bring havtorn, appelsinsaft og sukker i kog og lad simre i 15 minutter.
    1. Passér/mas det gennem en finmasket sigte og kom saften tilbage i gryden.
    1. Kog ind til konsistensen er som tynd sirup og smag til med lidt lakridsgranulat efter smag. Afkøl.
    1. Anretning: Fordel risalamanden i glas, husk en hel mandel. Hæld sirup over og pynt med flager af hvid chokolade og lidt frysetørret havtorn eller guldstøv.
    • Man kan købe frossen havtorn i større supermarkeder.

    LÆS OGSÅ