Opskrift på havtornsirup
© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Opskrift på hjemmelavet havtornsirup

Sirup er den perfekte tilføjelse til din julede dessert, og denne med havtorn, lakrids og hvid chokolade smager som (jule)englene synger.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 83 g havtorn
  • ¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 50 g sukker
  • portion risalamande
  • 33 g mørk chokolade
  • ¼ tsk. lakridsgranulat

Sådan gør du:

  1. Bring havtorn, appelsinsaft og sukker i kog og lad simre i 15 minutter.
  1. Passér/mas det gennem en finmasket sigte og kom saften tilbage i gryden.
  1. Kog ind til konsistensen er som tynd sirup og smag til med lidt lakridsgranulat efter smag. Afkøl.
  1. Anretning: Fordel risalamanden i glas, husk en hel mandel. Hæld sirup over og pynt med flager af hvid chokolade og lidt frysetørret havtorn eller guldstøv.
  • Man kan købe frossen havtorn i større supermarkeder.