Dessert Morten Heibergs opskrift på appelsinfromage Få Morten Heibergs opskrift på skøn appelsinfromage lige her. Af Morten Heiberg — 01. februar 2019 Morten Heiberg © Ulf Svane Opskrift på appelsinfromage Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 kage + Fromagen 10 blade husblas 160 g æggeblommer (4 stk.) 250 g sukker 2 stang vanilje (kornene) 8 usprøjtede appelsiner 240 g æggehvider (4 stk.) 4 dl piskefløde Syltede appelsinskiver 1000 g vand 400 g sukker 4 stænger vanilje, flækkede og kornene skrabet ud 8 usprøjtede appelsiner Sådan gør du Fromagen Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn. Skyl appelsinerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom appelsinskallen i skålen til æggesnapsen. Halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem. Hæld appelsinsaften igennem en sigte ned i en anden skål. Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50 ° varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme appelsinsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning. Hæld den resterende mængde appelsinsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe. Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering. Syltede appelsinskiver Bring vand, sukker og vaniljestænger og -korn i kog i en gryde. Skyl og aftør appelsinerne. Skær appelsinerne i tynde skiver, dog ikke så tynde, at frugtkødet forsvinder under tilberedningen. Kom appelsinskiverne i lagen, og lad dem simre, indtil de er gennemsigtige. Sluk for varmen, læg låg på, og lad gryden stå natten over eller i mindst 6 timer og trække. Relateret Dessert Appelsinfromage med nødde-gremolata Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs Dessert Opskrift på æble-cupcakes Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist