Dessert Morten Heibergs opskrift på appelsinfromage Få Morten Heibergs opskrift på skøn appelsinfromage lige her. Af Morten Heiberg — 01. februar 2019 Morten Heiberg © Ulf Svane Opskrift på appelsinfromage Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 kage + Fromagen 10 blade husblas 160 g æggeblommer (4 stk.) 250 g sukker 2 stang vanilje (kornene) 8 usprøjtede appelsiner 240 g æggehvider (4 stk.) 4 dl piskefløde Syltede appelsinskiver 1000 g vand 400 g sukker 4 stænger vanilje, flækkede og kornene skrabet ud 8 usprøjtede appelsiner Sådan gør du Fromagen Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn. Skyl appelsinerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom appelsinskallen i skålen til æggesnapsen. Halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem. Hæld appelsinsaften igennem en sigte ned i en anden skål. Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50 ° varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme appelsinsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning. Hæld den resterende mængde appelsinsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe. Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering. Syltede appelsinskiver Bring vand, sukker og vaniljestænger og -korn i kog i en gryde. Skyl og aftør appelsinerne. Skær appelsinerne i tynde skiver, dog ikke så tynde, at frugtkødet forsvinder under tilberedningen. Kom appelsinskiverne i lagen, og lad dem simre, indtil de er gennemsigtige. Sluk for varmen, læg låg på, og lad gryden stå natten over eller i mindst 6 timer og trække. Relateret Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Dessert Appelsinfromage med nødde-gremolata Dessert Opskrift på hvid tiramisu med et syrligt twist Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Julemad Denne hjemmelavede bærsnaps vil gøre dig til festens midtpunkt ved årets julefrokost Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas