Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Morten Heibergs appelsinfromage

Få Morten Heibergs opskrift på skøn appelsinfromage lige her.

© Ulf Svane

Fromagen

Det skal du bruge:

  • 5 blade husblas
  • 80 g æggeblommer (4 stk.)
  • 125 g sukker
  • kornene af 1 stang vanilje
  • 4 usprøjtede appelsiner
  • 120 g æggehvider (4 stk.)
  • 2½ dl piskefløde (250 g)

Det skal du gøre:

  1. Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn.
  3. Skyl appelsinerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom appelsinskallen i skålen til æggesnapsen.
  4. Halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem. Hæld appelsinsaften igennem en sigte ned i en anden skål.
  5. Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50 ° varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme appelsinsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning.
  6. Hæld den resterende mængde appelsinsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen.
  7. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe.
  8. Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering.

Syltede appelsinskiver

Det skal du bruge:

  • 500 g vand
  • 200 g sukker
  • 2 stænger vanilje,
  • flækkede og kornene skrabet ud
  • 4 usprøjtede appelsiner

Det skal du gøre:

  1. Bring vand, sukker og vaniljestænger og -korn i kog i en gryde.
  2. Skyl og aftør appelsinerne. Skær appelsinerne i tynde skiver, dog ikke så tynde, at frugtkødet forsvinder under tilberedningen. Kom appelsinskiverne i lagen, og lad dem simre, indtil de er gennemsigtige. Sluk for varmen, læg låg på, og lad gryden stå natten over eller i mindst 6 timer og trække.

Relaterede Artikler