Morten Heibergs appelsinfromage

Få Morten Heibergs opskrift på skøn appelsinfromage lige her.

© Ulf Svane

Appelsinfromage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Fromagen

  • 5 blade husblas
  • 80 g æggeblommer (4 stk.)
  • 125 g sukker
  • 1 stang vanilje (kornene)
  • 4 usprøjtede appelsiner
  • 120 g æggehvider (4 stk.)
  • 2 dl piskefløde

Syltede appelsinskiver

  • 500 g vand
  • 200 g sukker
  • 2 stænger vanilje, flækkede og kornene skrabet ud
  • 4 usprøjtede appelsiner

Sådan gør du

Fromagen

  1. Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand.
  1. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn.
  1. Skyl appelsinerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom appelsinskallen i skålen til æggesnapsen.
  1. Halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem. Hæld appelsinsaften igennem en sigte ned i en anden skål.
  1. Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50 ° varmt.
  1. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme appelsinsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning.
  1. Hæld den resterende mængde appelsinsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen.
  1. Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe.
  1. Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i.
  1. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering.

Syltede appelsinskiver

  1. Bring vand, sukker og vaniljestænger og -korn i kog i en gryde.
  1. Skyl og aftør appelsinerne. Skær appelsinerne i tynde skiver, dog ikke så tynde, at frugtkødet forsvinder under tilberedningen.
  1. Kom appelsinskiverne i lagen, og lad dem simre, indtil de er gennemsigtige.
  1. Sluk for varmen, læg låg på, og lad gryden stå natten over eller i mindst 6 timer og trække.