Dessert —
Morten Heibergs appelsinfromage
Få Morten Heibergs opskrift på skøn appelsinfromage lige her.
Tekst — Morten Heiberg
Fromagen
Det skal du bruge:
- 5 blade husblas
- 80 g æggeblommer (4 stk.)
- 125 g sukker
- kornene af 1 stang vanilje
- 4 usprøjtede appelsiner
- 120 g æggehvider (4 stk.)
- 2½ dl piskefløde (250 g)
Det skal du gøre:
- Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand.
- Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvide og luftige i en skål. Tilsæt vaniljekorn.
- Skyl appelsinerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern. Kom appelsinskallen i skålen til æggesnapsen.
- Halvér appelsinerne, og pres saften ud af dem. Hæld appelsinsaften igennem en sigte ned i en anden skål.
- Hæld lidt af saften i en lille kasserolle, og varm det op, til det er ca. 50 ° varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme appelsinsaft. Hæld det i en tynd stråle i æggemassen under piskning.
- Hæld den resterende mængde appelsinsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen.
- Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem til bløde toppe.
- Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den letpiskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel fromagen i portionsskåle, dæk med husholdningsfilm, og lad fromagen sætte sig i 4-6 timer i køleskabet inden servering.
Syltede appelsinskiver
Det skal du bruge:
- 500 g vand
- 200 g sukker
- 2 stænger vanilje,
- flækkede og kornene skrabet ud
- 4 usprøjtede appelsiner
Det skal du gøre:
- Bring vand, sukker og vaniljestænger og -korn i kog i en gryde.
- Skyl og aftør appelsinerne. Skær appelsinerne i tynde skiver, dog ikke så tynde, at frugtkødet forsvinder under tilberedningen. Kom appelsinskiverne i lagen, og lad dem simre, indtil de er gennemsigtige. Sluk for varmen, læg låg på, og lad gryden stå natten over eller i mindst 6 timer og trække.