Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone
© Anders Schønnemann

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Det er så nemt at bage sine egne marengs. Så det gør vi.

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • æggehvider, 2 stk.
  • sukker, 2 dl
  • citronsaft, 3 dråber
  • vaniljesukker, 1 tsk.
  • økologisk citron, 1?2 revet skal herfra
  • valnødder, 75 g, hakkede
  • mascarponeost, 200 g
  • piskefløde, 1 1/2 dl
  • kaffe, 2 spsk. kold og stærk
  • kanel 1-2 tsk.
  • syltede blommer, 1 glas (med eller uden rom), du skal bruge ca. 8 blommer

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 120°.
  2. Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål, og pisk helt stift. Vend vaniljesukker, citronskal og hakkede valnødder heri.
  3. Sæt marengsmassen ud med ske på en bradepande med bagepapir. Der bliver ca. 12 marengs.
  4. Bag marengsene i 1 1/2 time.
  5. Kom mascarpone og fløde i en skål, og pisk sammen.
  6. Rør nu kaffe og kanel heri, lige inden servering.
  7. Server et par marengs til hver med mascarponecreme og et par blommer til.