Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone
© Anders Schønnemann

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Det er så nemt at bage sine egne marengs. Så det gør vi.

Valnøddemarengs med syltede blommer og kanel-mascarpone

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • æggehvider, 2 stk.
  • sukker, 2 dl
  • citronsaft, 3 dråber
  • vaniljesukker, 1 tsk.
  • økologisk citron, 1?2 revet skal herfra
  • valnødder, 75 g, hakkede
  • mascarponeost, 200 g
  • piskefløde, 1 1/2 dl
  • kaffe, 2 spsk. kold og stærk
  • kanel 1-2 tsk.
  • syltede blommer, 1 glas (med eller uden rom), du skal bruge ca. 8 blommer

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 120°.
  2. Kom æggehvider, sukker og citronsaft i en skål, og pisk helt stift. Vend vaniljesukker, citronskal og hakkede valnødder heri.
  3. Sæt marengsmassen ud med ske på en bradepande med bagepapir. Der bliver ca. 12 marengs.
  4. Bag marengsene i 1 1/2 time.
  5. Kom mascarpone og fløde i en skål, og pisk sammen.
  6. Rør nu kaffe og kanel heri, lige inden servering.
  7. Server et par marengs til hver med mascarponecreme og et par blommer til.

Se det fulde overblik over desserter med marengs her.