Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julevandbakkelser fyldt med smag af risalamande

Og selvfølgelig gemmer man en hel mandel i én af dem.

© Stine Christiansen - Vandbakkelsens sprøde form er fyldt med smagen af risalamande og har syltede kirsebær til. Alle ingredienser kan forberedes, så du blot skal fylde vandbakkelserne lige før servering.

Julevandbakkelser med fyld af mandel-vanilje-creme og syltede kirsebær

Og selvfølgelig gemmer man en hel mandel i én af dem.

Det skal du bruge:

Vandbakkelser:

  • 1,5 dl vand
  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg, str. M/L

Mandel-vanilje-creme:

  • 2 dl sødmælk
  • 1⁄2 stang vanilje
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 blad husblas
  • 1,5 dl piskefløde
  • 50 g smuttede, hakkede mandler

Syltede kirsebær:

  • 1 glas syltede kirsebær, 350 g
  • Halvdelen af lagen fra bærrene
  • 1⁄2 dl sukker
  • 1⁄2 dl vand
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 dl kirsebærlikør

Andet:

  • Flormelis
  • Kirsebærlikør

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 200°.
  2. Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet, og rør kraftigt, indtil dejen slipper gryden.
  3. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
  4. Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen.
  5. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
  6. Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir med en stjerneformet tylle i runde toppe med en diameter på ca. 6 cm.
  7. Bag vandbakkelserne ved 200° i ca. 30-35 min.
  8. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 20 min., for så falder de sammen.
  9. Når de ser bagte ud, tages en enkelt ud og lægges på risten. Holder den formen, er de færdige, men begynder den at falde sammen, skal de have lidt mere.
  10. Varm mælken op til kogepunktet i en gryde sammen med vaniljekorn.
  11. Pisk æg, sukker og mel luftigt, og pisk den varme mælk i lidt ad gangen.
  12. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det op under omrøring, og lad det koge, til cremen er jævn og tyk. Sæt cremen til afkøling.
  13. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min., og smelt den med det vand, der hænger ved, over vandbad. Rør et par skefulde af cremen i den smeltede husblas.
  14. Pisk resten af cremen igennem, og rør husblas- cremen i lidt ad gangen. Pisk fløden til flødeskum, og vend det og de hakkede mandler forsigtigt i cremen. Sæt den på køl indtil servering.
  15. Bring kirsebærlage og sukker i kog. Rør vand og majsstivelse sammen, og hæld det i sukkerlagen under kraftig omrøring. Kog det igennem, tag gryden af varmen, og kom kirsebær og likør i. Smag til.
  16. Flæk de afkølede vandbak- kelser, og fyld dem med lidt bær og creme. Kom en hel mandel i én af dem.
  17. Pynt med en glasur af flormelis og kirsebærlikør, og servér med resten af de syltede kirsebær til.