Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gløgg: 3 smagfulde gløggopskrifter til juletiden

Er det blevet tid til at invitere gæster på gløgg? Så læs med her, hvor vi giver dig 3 anderledes og velsmagende opskrifter på gløgg, som du kan servere.

Julegløgg med tilbehør

© knape

Tid til gløgg og æbleskiver

At invitere familie og venner på gløgg er en af julens dejligste traditioner. Vi kender alle den klassiske røde gløgg, som blandt andet består af rødvin og smagfulde krydderier såsom kanel, kardemomme, stjeneanis og nelliker. Den er en sikker vinder, men har du i år lyst til at prøve noget helt nyt, kan du herunder finde 3 alternative opskrifter på den traditionelle gløgg, vi kender så godt.

Følg opskrifterne, og få en helt ny smagsoplevelse næste gang, du får besøg af dine kære til gløgg og æbleskiver.

Julegløgg gløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Julegløgg med rosmarin

GLØGGEKSTRAKT (CA. 1 LITER)

  • Vaniljestang 1 stk.
  • Rørsukker 100 g
  • Muskovadosukker 200 g
  • Revet muskatnød . tsk.
  • Nelliker 20 stk.
  • Kanelstænger 4 stk.
  • Kardemommefrø 1 tsk.
  • Peberkorn 10 stk.
  • Stjerneanis 5 stk.
  • Frisk ingefær 25 g i skiver
  • Appelsinjuice friskpresset 3 dl
  • Økologisk appelsiner 2 stk. i skiver
  • Økologisk citron 1 stk. i skiver
  • Snaps 1 dl
  • Mørk rom 1 . dl
  • Portvin 6 dl

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen, til sukkeret er opløst. Kog i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsin og citron i skiver samt snaps, rom og portvin.
  • Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg, og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid.
Hvid gløgg med lakrids og lime opskrift

© Anders Schønnemann

Hvid gløgg med lakrids og lime

4 personer

  • Koncentreret hyldeblomstsaft 3 dl
  • Vand 5 dl
  • Friskrevet ingefær 1 spsk.
  • Vaniljestang 1 stk.
  • Lime 1 stk. i skiver
  • Lakridsrødder 2 stk.

Fremgangsmåde

  • Kom hyldeblomstsaft, vand, ingefær og vaniljekorn i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  • Skær lime i skiver, og fordel i glas med lakridsrødder. Hæld den lune saft over, og servér.
gløgg rødvinsgløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Rødvinsgløgg med rosmarin

4 personer

  • Rosiner 50 g
  • Mørk rom 1 dl
  • Gløggessens 2 dl
  • Rødvin 1 flaske
  • Smuttede mandler 50 g
  • Frisk rosmarin 6 kviste
  • Appelsin 1 stk. i skiver

Fremgangsmåde

  • Kom rosiner og rom i en skål, og lad dem trække ca. 30 min.
  • Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver.

Håndplukket til dig