Hjemmelavet julegløgg
© Knape

Anderledes og smagfulde gløggopskrifter til juletiden

Findes der noget bedre i juletiden end et dejligt glas gløgg? Læs med her, hvor vi giver dig to forskellige opskrifter på alternativ gløgg og én på gløggekstrakt med rosmarin.

Tid til gløgg og æbleskiver

At invitere familie og venner på gløgg, er en af julens dejligste traditioner. Vi kender alle den klassiske røde gløgg, som blandt andet består af rødvin og smagfulde krydderier såsom kanel, kardemomme, stjeneanis og nelliker. Den er en sikker vinder, men hvis du har lyst til at prøve noget nyt, så prøv gløgg med rosmarin eller med lakrids og lime.

Følg opskrifterne herunder og få en helt ny smagsoplevelse næste gang, du får besøg af dine kære til gløgg og æbleskiver.

Julegløgg gløgg med rosmarin opskrift
© Anders Schønnemann

Julegløgg med rosmarin

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Gløggekstrakt (cirka 1 liter)

  • ½ vaniljestang
  • 50 g rørsukker
  • 100 g muskovadosukker
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 10 nelliker
  • 2 kanelstænger
  • ½ tsk. kardemommefrø
  • 5 peberkorn
  • stjerneanis
  • 12 g frisk ingefær i skiver
  • 1½ dl appelsinjuice friskpresset
  • 1 økologisk appelsiner i skiver
  • ½ økologisk citron i skiver
  • ½ dl snaps
  • ½ dl mørk rom
  • 3 dl portvin

Rødvinsgløgg med rosmarin

  • 25 g rosiner
  • ½ dl mørk rom
  • 1 dl gløggessens
  • ½ flaske rødvin
  • 25 g smuttede mandler
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • ½ appelsin i skiver

Sådan gør du:

Gløggekstrakt

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  1. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice.
  1. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen indtil sukkeret er opløst. Kog i ca. 3 min.
  1. Tag gryden af varmen og tilsæt appelsin og citron i skiver, samt snaps, rom og portvin.
  1. Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid.

Rødvinsgløgg med rosmarin

  1. Kom rosiner og rom i en skål og lad dem trække ca. 30 min.
  1. Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin.
  1. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver.
Hvid gløgg med lakrids og lime opskrift
© Anders Schønnemann

Hvid gløgg med lakrids og lime

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2½ dl vand
  • ½ spsk. friskrevet ingefær
  • ½ vaniljestang
  • ½ lime i skiver
  • 1 lakridsrødder

Sådan gør du:

  1. Kom hyldeblomstsaft, vand, ingefær og vaniljekorn i en gryde og varm op til kogepunktet.
  1. Skær lime i skiver og fordel i glas med lakridsrødder.
  1. Hæld den lune saft over og servér.

LÆS OGSÅ

gløgg rødvinsgløgg med rosmarin opskrift
© Anders Schønnemann

LÆS OGSÅ