Julens bedste gløggopskrifter

En af julens dejligste traditioner er at invitere familie og venner på gløgg. Vi serverer her 3 forskellige opskrifter på gløgg, så der er noget for enhver smag.

Julegløgg gløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Julegløgg med rosmarin

GLØGGEKSTRAKT (CA. 1 LITER)

  • Vaniljestang 1 stk.
  • Rørsukker 100 g
  • Muskovadosukker 200 g
  • Revet muskatnød . tsk.
  • Nelliker 20 stk.
  • Kanelstænger 4 stk.
  • Kardemommefrø 1 tsk.
  • Peberkorn 10 stk.
  • Stjerneanis 5 stk.
  • Frisk ingefær 25 g i skiver
  • Appelsinjuice friskpresset 3 dl
  • Økologisk appelsiner 2 stk. i skiver
  • Økologisk citron 1 stk. i skiver
  • Snaps 1 dl
  • Mørk rom 1 . dl
  • Portvin 6 dl

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen, til sukkeret er opløst. Kog i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsin og citron i skiver samt snaps, rom og portvin.
  • Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg, og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid.
Hvid gløgg med lakrids og lime opskrift

© Anders Schønnemann

Hvid gløgg med lakrids og lime

4 personer

  • Koncentreret hyldeblomstsaft 3 dl
  • Vand 5 dl
  • Friskrevet ingefær 1 spsk.
  • Vaniljestang 1 stk.
  • Lime 1 stk. i skiver
  • Lakridsrødder 2 stk.

Fremgangsmåde

  • Kom hyldeblomstsaft, vand, ingefær og vaniljekorn i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  • Skær lime i skiver, og fordel i glas med lakridsrødder. Hæld den lune saft over, og servér.
gløgg rødvinsgløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Rødvinsgløgg med rosmarin

4 personer

  • Rosiner 50 g
  • Mørk rom 1 dl
  • Gløggessens 2 dl
  • Rødvin 1 flaske
  • Smuttede mandler 50 g
  • Frisk rosmarin 6 kviste
  • Appelsin 1 stk. i skiver

Fremgangsmåde

  • Kom rosiner og rom i en skål, og lad dem trække ca. 30 min.
  • Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver.

Relaterede Artikler