Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julens bedste gløggopskrifter

En af julens dejligste traditioner er at invitere familie og venner på gløgg. Vi serverer her 3 forskellige opskrifter på gløgg, så der er noget for enhver smag.

Julegløgg gløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Julegløgg med rosmarin

GLØGGEKSTRAKT (CA. 1 LITER)

  • Vaniljestang 1 stk.
  • Rørsukker 100 g
  • Muskovadosukker 200 g
  • Revet muskatnød . tsk.
  • Nelliker 20 stk.
  • Kanelstænger 4 stk.
  • Kardemommefrø 1 tsk.
  • Peberkorn 10 stk.
  • Stjerneanis 5 stk.
  • Frisk ingefær 25 g i skiver
  • Appelsinjuice friskpresset 3 dl
  • Økologisk appelsiner 2 stk. i skiver
  • Økologisk citron 1 stk. i skiver
  • Snaps 1 dl
  • Mørk rom 1 . dl
  • Portvin 6 dl

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn med rørsukker, og kom det i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, muskovadosukker, krydderier og appelsinjuice. Varm langsomt op til kogepunktet, og rør godt sammen, til sukkeret er opløst. Kog i ca. 3 min. Tag gryden af varmen, og tilsæt appelsin og citron i skiver samt snaps, rom og portvin.
  • Hæld gløggekstrakten på et stort glas med låg, og lad det stå køligt i minimum 1 uge og gerne længere tid.
Hvid gløgg med lakrids og lime opskrift

© Anders Schønnemann

Hvid gløgg med lakrids og lime

4 personer

  • Koncentreret hyldeblomstsaft 3 dl
  • Vand 5 dl
  • Friskrevet ingefær 1 spsk.
  • Vaniljestang 1 stk.
  • Lime 1 stk. i skiver
  • Lakridsrødder 2 stk.

Fremgangsmåde

  • Kom hyldeblomstsaft, vand, ingefær og vaniljekorn i en gryde, og varm op til kogepunktet.
  • Skær lime i skiver, og fordel i glas med lakridsrødder. Hæld den lune saft over, og servér.

LÆS OGSÅ: Vores bedste juledesserter.

gløgg rødvinsgløgg med rosmarin opskrift

© Anders Schønnemann

Rødvinsgløgg med rosmarin

4 personer

  • Rosiner 50 g
  • Mørk rom 1 dl
  • Gløggessens 2 dl
  • Rødvin 1 flaske
  • Smuttede mandler 50 g
  • Frisk rosmarin 6 kviste
  • Appelsin 1 stk. i skiver

Fremgangsmåde

  • Kom rosiner og rom i en skål, og lad dem trække ca. 30 min.
  • Kom rosiner, rom, gløggekstrakt og rødvin i en gryde sammen med mandler og 2 kviste hakket rosmarin. Lun gløggen til lige under kogepunktet, og servér i glas med rosmarinkviste og appelsin i skiver.

Relaterede Artikler