17 fantastiske julekager
Hvis du også elsker jul og bagning, så skal du læse med her.
Af — 14. december 2021Julekager for alle
Der hører sig mange dejlige traditioner til julen, og en del af dem involverer julekager, småkager og konfekt. Det er vi selvsagt ret begejstrede for.
Derfor har vi her samlet vores 17 bedste opskrifter på lækre julekager, som du kan glæde venner og familie med i den søde juletid.
Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov
Ostekagen kan laves i god tid og fx dagen før julegildet. Her bliver bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej.
Heibergs bedste julekage
Her får du opskriften på en super lækker julekage med four-spice-blanding og den blødeste chokoladeganache.
Dessertkage til jul
Denne bløde, brunkageagtige, krydrede kage er fyldt med skønne portvinsmarinerede rosiner. En ægte julekage, hvis du spørger os.
Julekage med vaniljesyltede appelsiner
En saftig og krydret kage med skønt fyld. De vaniljesyltede appelsiner dekorerer kagen smukt og smager fantastisk.
3 i 1: Panettone – klassisk italiensk julekage, kardemommesnegle og marcipanhorn
Hvad har julekagen panettone til fælles med kardemommesnegle og marcipanhorn? De er alle tre skønne julekager, og så kan de laves på samme dej – dejligt nemt.
Panettone er en italiensk julekage, der har fundet vejen til Danmark. Panettone er en gærkage, og den fyldes typisk med rosiner og kandiseret frugt.
Panettone – klassisk italiensk julekage, kardemommesnegle og marcipanhorn.
Skærtofts julekage
Denne julekage er en smule speciel, den skal nemlig helst bages allerede i november, så den har tid til at sætte sig og blive rigtig god til jul.
Spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner
Denne kage tager tid at fremstille, men den er super lækker med fyld af chokolademousse og syltede appelsiner. Servér den som spektakulær dessert en af juledagene.
Julekage med tørrede frugter
Denne kage er spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.
Stjernekager med marcipan
De små, stjerneformede julekager smager skønt og får en rigtig lækker konsistens på grund af marcipanen.
Lær at lave din egen engelske julekage
Engelsk julekage - En traditionel engelsk julekage skal stå i nogle uger, før den spises. Denne udgave bliver optimal efter tre ugers opbevaring.
Æbleskiver med smeltet hvid chokolade
Giv de klassiske æbleskriver et lækkert tvist ved at fylde dem den lækreste hvide chokolade.
Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs
En rigtig honningkage skal være godt krydret. I denne opskrift har vi lavet kagen med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs.
Farmors æbleskiver
Disse æbleskriver er stort set som dem, man kender. Den eneste forskel er, at de fyldes med svesker. Dette trin kan udelades, hvis du ønsker en helt klassisk æbleskive.
Har du også undret dig over, hvorfor æbleskiver hedder æbleskiver? Det har vi også. For at finde forklaringen, skal vi tilbage i de gamle kogebøger. I gamle dage skal man skiver af æble, vendte dem i en dej og stegte dem på panden. De blev serveret juleaften.
Det er først senere, at man begyndte at stege dem i de specielle pander, som gør dem runde. Nogle steder i landet er det stadig almindeligt, at man putter noget i æbleskiverne. Det kan fx. Være svesker.
Kilder: dr.dk og livsstil.tv2.dk
Cheesecake med kanel og pebernødder
Her får du den perfekte kombination - nemlig cheesecake og den ultimative julefavorit, pebernødder! Med et lækkert strejf af kanel og kirsebær er man slet ikke i tvivl om, at det er jul.
Glutenfri panforte med chokolade
Vil du udfordre det traditionelle, danske julekøkken, så er her en oplagt mulighed! Panforte er nemlig en toscansk specialitet, som findes i utallige versioner.
Her får du en glutenfri udgave med chokolade, rosenblade og portvin. Glædelig jul!
Årets julekage med kirsebær
Byd julegæsterne på en skøn kombination af søde italienske amarenakirsebær og god mørk chokolade.
Denne kage er intens og uimodståelig, og som prikken over i'et holder den sig fint i op til flere dage, hvis den opbevares i en beholder med låg.
Juleroulade med kastanjecreme og rom
Den fransk-belgiske bûche de noël er en næsten ikonisk julekage, som traditionelt er en roulade med chokoladesmørcreme. Den er altid dekoreret, så den ligner en træstamme, gerne komplet med barkmønster, mos, svampe og evt. kristtjørn.
Udformningen hænger sammen med en gammel tradition blandt de franske bønder, som gemte den største trækævle til juleaften og brugte den til at tilberede julemiddagen over på ildstedet.
Den kunne brænde hele aftenen og holde huset varmt, mens de var til midnatsmesse.