Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

17 fantastiske julekager

Hvis du også elsker jul og bagning, så skal du læse med her.

Julekager for alle

Der hører sig mange dejlige traditioner til julen, og en del af dem involverer julekager, småkager og konfekt. Det er vi selvsagt ret begejstrede for.

Derfor har vi her samlet vores 17 bedste opskrifter på lækre julekager, som du kan glæde venner og familie med i den søde juletid.

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov.

© Stine Christiansen

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov

Ostekagen kan laves i god tid og fx dagen før julegildet. Her bliver bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej.

Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov.

Heibergs bedste julekage

Her får du opskriften på en super lækker julekage med four-spice-blanding og den blødeste chokoladeganache.

Heibergs bedste julekage.

© Anders Schønnemann

Dessertkage til jul

Denne bløde, brunkageagtige, krydrede kage er fyldt med skønne portvinsmarinerede rosiner. En ægte julekage, hvis du spørger os.

Dessertkage til jul.

© Anders Schønnemann

Julekage med vaniljesyltede appelsiner

En saftig og krydret kage med skønt fyld. De vaniljesyltede appelsiner dekorerer kagen smukt og smager fantastisk.

Julekage med vaniliesyltede appelsiner.

© Anders Schønnemann

3 i 1: Panettone – klassisk italiensk julekage, kardemommesnegle og marcipanhorn

Hvad har julekagen panettone til fælles med kardemommesnegle og marcipanhorn? De er alle tre skønne julekager, og så kan de laves på samme dej – dejligt nemt.

Panettone er en italiensk julekage, der har fundet vejen til Danmark. Panettone er en gærkage, og den fyldes typisk med rosiner og kandiseret frugt.

Panettone – klassisk italiensk julekage, kardemommesnegle og marcipanhorn.

© Pia Enghild

Skærtofts julekage

Denne julekage er en smule speciel, den skal nemlig helst bages allerede i november, så den har tid til at sætte sig og blive rigtig god til jul.

Skærtofts julekage.

© Ulf Svane - Denne kage tager tid at fremstille, men den er superlækker med fyld af chokolademousse og syltede appelsiner. Servér den som spektakulær dessert en af juledagene.

Spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner

Denne kage tager tid at fremstille, men den er super lækker med fyld af chokolademousse og syltede appelsiner. Servér den som spektakulær dessert en af juledagene.

Juledessert med chokolademousse og appelsiner.

© Peter Kam

Julekage med tørrede frugter

Denne kage er spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.

Julekage med tørrede frugter.

Stjernekager med marcipan

De små, stjerneformede julekager smager skønt og får en rigtig lækker konsistens på grund af marcipanen.

Stjernekager med marcipan.

© Ulf Svane - Engelsk julekage - En traditionel engelsk julekage skal stå i nogle uger, før den spises. Denne udgave bliver optimal efter tre ugers opbevaring.

Lær at lave din egen engelske julekage

Engelsk julekage - En traditionel engelsk julekage skal stå i nogle uger, før den spises. Denne udgave bliver optimal efter tre ugers opbevaring.

Engelsk julekage.

© Pia Enghild

Æbleskiver med smeltet hvid chokolade

Giv de klassiske æbleskriver et lækkert tvist ved at fylde dem den lækreste hvide chokolade.

Æbleskiver med smeltet hvid chokolade.

Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs

En rigtig honningkage skal være godt krydret. I denne opskrift har vi lavet kagen med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs.

Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs.

© Pia Enghild

Farmors æbleskiver

Disse æbleskriver er stort set som dem, man kender. Den eneste forskel er, at de fyldes med svesker. Dette trin kan udelades, hvis du ønsker en helt klassisk æbleskive.

Har du også undret dig over, hvorfor æbleskiver hedder æbleskiver? Det har vi også. For at finde forklaringen, skal vi tilbage i de gamle kogebøger. I gamle dage skal man skiver af æble, vendte dem i en dej og stegte dem på panden. De blev serveret juleaften.
Det er først senere, at man begyndte at stege dem i de specielle pander, som gør dem runde. Nogle steder i landet er det stadig almindeligt, at man putter noget i æbleskiverne. Det kan fx. Være svesker.

Farmors æbleskiver.

Kilder: dr.dk og livsstil.tv2.dk

Cheesecake med kanel og pebernødder

© Morten Andersen

Cheesecake med kanel og pebernødder

Her får du den perfekte kombination - nemlig cheesecake og den ultimative julefavorit, pebernødder! Med et lækkert strejf af kanel og kirsebær er man slet ikke i tvivl om, at det er jul.

Cheesecake med kanel og pebernødder.

Glutenfri panforte med chokolade

© Camilla Drost - Atelier Ea

Glutenfri panforte med chokolade

Vil du udfordre det traditionelle, danske julekøkken, så er her en oplagt mulighed! Panforte er nemlig en toscansk specialitet, som findes i utallige versioner.

Her får du en glutenfri udgave med chokolade, rosenblade og portvin. Glædelig jul!

Glutenfri panforte med chokolade.

Årets julekage med kirsebær

© Anders Schønnemann

Årets julekage med kirsebær

Byd julegæsterne på en skøn kombination af søde italienske amarenakirsebær og god mørk chokolade.

Denne kage er intens og uimodståelig, og som prikken over i'et holder den sig fint i op til flere dage, hvis den opbevares i en beholder med låg.

Årets julekage med kirsebær.

© Ulf Svane - Den fransk-belgiske bûche de noël er en næsten ikonisk julekage, som traditionelt er en roulade med chokoladesmørcreme. Den er altid dekoreret, så den ligner en træstamme, gerne komplet med barkmønster, mos, svampe og evt. kristtjørn. Udformningen hænger sammen med en gammel tradition blandt de franske bønder, som gemte den største trækævle til juleaften og brugte den til at tilberede julemiddagen over på ildstedet. Den kunne brænde hele aftenen og holde huset varmt, mens de var til midnatsmesse.

Juleroulade med kastanjecreme og rom

Den fransk-belgiske bûche de noël er en næsten ikonisk julekage, som traditionelt er en roulade med chokoladesmørcreme. Den er altid dekoreret, så den ligner en træstamme, gerne komplet med barkmønster, mos, svampe og evt. kristtjørn.

Udformningen hænger sammen med en gammel tradition blandt de franske bønder, som gemte den største trækævle til juleaften og brugte den til at tilberede julemiddagen over på ildstedet.

Den kunne brænde hele aftenen og holde huset varmt, mens de var til midnatsmesse.

Juleroulade med kastanjecreme og rom.

Håndplukket til dig