Julekage med vaniljesyltede appelsiner
Saftig, krydret og med skønt fyld. De vaniljesyltede appelsiner dekorerer kagen smukt og smager fantastisk.
AfLone Kjær
Julekage med vaniljesyltede appelsiner
1 kage ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
Vaniljesyltede appelsiner
- vand 5 dl
- lyst rørsukker 200 g
- vanilje 1 stang, kornene heraf
- appelsiner 2 stk. usprøjtede
Julekage
- sukat 100 g
- pomerans 100 g
- tørrede frugter 100 g, fx dadler, figner og abrikoser
- korender 100 g
- cognac eller brandy 1/2 dl
- smør 100 g
- muscovadosukker 100 g
- æg 2 stk. str. L
- kagemel 120 g (kan erstattes med sigtet hvedemel)
- kanel 1 tsk. stødt
- kardemomme 1⁄2 tsk. stødt
- nellike 1⁄2 tsk. stødt
- ingefær 1⁄2 tsk. stødt
- valnødder 75 g
Sådan gør du:
- Bring vand, sukker og vaniljekorn i kog. Skær appelsinerne i skiver, og læg dem i gryden til sukkerlagen.
- Lad appelsinerne simre ved svag varme et par timer. Hæld appelsiner og lage på et atamonskyllet glas.
- Hak sukat, pomerans og tørrede frugter, og kom det i en skål sammen med korender. Hæld cognac/brandy over, og lad det trække ca. 1 time.
- Pisk smør og sukker tykt.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland kagemel med krydderier, og vend i dejen sammen med frugter og hakkede nødder.
- Rør dejen sammen.
- Smør en sandkageform, ca. 1 l, og beklæd den med bagepapir.
- Kom dejen i formen, og glat overfladen.
- Dæk kagen med stanniol, og bag den ved 150° i ca. 1 time og 40 min. De sidste 10 min. uden stanniol.
- Tjek med en kødnål, om kagen er bagt.
- Afkøl kagen, før den pyntes, og servér den med vaniljesyltede appelsinskiver.