Cheesecake med kanel og pebernødder

Prøv en lækker cheesecake, der smager af jul.

Cheesecake med kanel og pebernødder © Morten Andersen

Cheesecake med kanel og pebernødder

Her finder du opskriften på en lækker jule cheesecake!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Kiksebund

  • 50 g digestive kiks
  • ¼ tsk. kanel, stødt
  • 100 g smør
  • 125 g pebernød

Kanel-flødeostecreme

  • ½ tsk. kanel
  • 1¼ dl piskefløde
  • 1 tsk. limeskal
  • 50 g flormelis
  • 200 g flødeost, naturel
  • 2 stk. husblas, blad

Kirsebærgele

  • 125 g kirsebærsauce
  • 1½ stk. husblas, blad
  • ½ dl vand

Sådan gør du:

Kiksebund

  • Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en ske.
  • Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
  • Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Lad den køle af i formen.

Kanel-flødeostecreme

  • Læg 4 blade husblas i vand, 5 min.
  • Flødeost piskes med kanel, flormelis og revet limeskal i en skål.
  • Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, der hænger ved.
  • Smelt den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, som hænger ved. Kun kort kontakt med kogepladen.
  • Vend husblas hurtigt sammen med flødeosten, og derefter sammen med den piskede fløde.
  • Fordel cremen oven på kiksebunden i en springform 20cm.
  • Sæt cheesecaken i køleskabet, så flødeostecremen kan stivne.

Kirsebærgele

  • Læg 3 blade husblas i vand, 5 min.
  • Lun 250 g kirsebærsauce med 1 dl vand i en gryde.
  • Kom den udblødte husblas i den lune kirsebærsauce, og lad den smelte heri.
  • Afkøl kirsebærsaucen let, og fordel over den kolde flødeostecreme. Sæt på køl.
  • Anret cheesecaken med hakkede ristede mandler og evt. lidt siet florsukker.

Tip: Vi blandet pebernødder i kiksebunden og får en herlig julesmag frem. Glædelig jul!