Cheesecake med kanel og pebernødder
Prøv en lækker cheesecake, der smager af jul.
AfAnders Karmark Pedersen
Cheesecake med kanel og pebernødder
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Kiksebund
- 100 g digestive kiks
- 1/2 tsk. kanel, stødt
- 200 g smør
- 250 g pebernød
Kanel-flødeostecreme
- 1 tsk. kanel
- 2 1/2 dl piskefløde
- 2 tsk. limeskal
- 100 g flormelis
- 400 g flødeost, naturel
- 4 stk. husblas, blad
Kirsebærgele
- 250 g kirsebærsauce
- 3 stk. husblas, blad
- 1 dl vand
Sådan gør du:
Kiksebund
- Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en ske.
- Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
- Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Lad den køle af i formen.
Kanel-flødeostecreme
- Læg 4 blade husblas i vand, 5 min.
- Flødeost piskes med kanel, flormelis og revet limeskal i en skål.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, der hænger ved.
- Smelt den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, som hænger ved. Kun kort kontakt med kogepladen.
- Vend husblas hurtigt sammen med flødeosten, og derefter sammen med den piskede fløde.
- Fordel cremen oven på kiksebunden i en springform 20cm.
- Sæt cheesecaken i køleskabet, så flødeostecremen kan stivne.
Kirsebærgele
- Læg 3 blade husblas i vand, 5 min.
- Lun 250 g kirsebærsauce med 1 dl vand i en gryde.
- Kom den udblødte husblas i den lune kirsebærsauce, og lad den smelte heri.
- Afkøl kirsebærsaucen let, og fordel over den kolde flødeostecreme. Sæt på køl.
- Anret cheesecaken med hakkede ristede mandler og evt. lidt siet florsukker.
Tip: Vi blandet pebernødder i kiksebunden og får en herlig julesmag frem. Glædelig jul!