Cheesecake med kanel og pebernødder

Prøv en lækker cheesecake, der smager af jul.

Cheesecake med kanel og pebernødder

© Morten Andersen

Cheesecake med kanel og pebernødder

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Kiksebund

  • 100 g digestive kiks
  • 1/2 tsk. kanel, stødt
  • 200 g smør
  • 250 g pebernød

Kanel-flødeostecreme

  • 1 tsk. kanel
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 tsk. limeskal
  • 100 g flormelis
  • 400 g flødeost, naturel
  • 4 stk. husblas, blad

Kirsebærgele

  • 250 g kirsebærsauce
  • 3 stk. husblas, blad
  • 1 dl vand

Sådan gør du:

Kiksebund

  1. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en ske.
  2. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
  3. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Lad den køle af i formen.

Kanel-flødeostecreme

  1. Læg 4 blade husblas i vand, 5 min.
  2. Flødeost piskes med kanel, flormelis og revet limeskal i en skål.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, der hænger ved.
  4. Smelt den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, som hænger ved. Kun kort kontakt med kogepladen.
  5. Vend husblas hurtigt sammen med flødeosten, og derefter sammen med den piskede fløde.
  6. Fordel cremen oven på kiksebunden i en springform 20cm.
  7. Sæt cheesecaken i køleskabet, så flødeostecremen kan stivne.

Kirsebærgele

  1. Læg 3 blade husblas i vand, 5 min.
  2. Lun 250 g kirsebærsauce med 1 dl vand i en gryde.
  3. Kom den udblødte husblas i den lune kirsebærsauce, og lad den smelte heri.
  4. Afkøl kirsebærsaucen let, og fordel over den kolde flødeostecreme. Sæt på køl.
  5. Anret cheesecaken med hakkede ristede mandler og evt. lidt siet florsukker.

Tip: Vi blandet pebernødder i kiksebunden og får en herlig julesmag frem. Glædelig jul!

Relaterede Artikler