Julemad Cheesecake med kanel og pebernødder Prøv en lækker cheesecake, der smager af jul. Af Anders Karmark Pedersen — 01. marts 2019 © Morten Andersen Cheesecake med kanel og pebernødder Til 4 personer Det skal du bruge: Kiksebund 100 g digestive kiks 1/2 tsk. kanel, stødt 200 g smør 250 g pebernød Kanel-flødeostecreme 1 tsk. kanel 2 1/2 dl piskefløde 2 tsk. limeskal 100 g flormelis 400 g flødeost, naturel 4 stk. husblas, blad Kirsebærgele 250 g kirsebærsauce 3 stk. husblas, blad 1 dl vand Sådan gør du: Kiksebund Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en ske. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Lad den køle af i formen. Kanel-flødeostecreme Læg 4 blade husblas i vand, 5 min. Flødeost piskes med kanel, flormelis og revet limeskal i en skål. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, der hænger ved. Smelt den udblødte husblas i en mindre gryde med det vand, som hænger ved. Kun kort kontakt med kogepladen. Vend husblas hurtigt sammen med flødeosten, og derefter sammen med den piskede fløde. Fordel cremen oven på kiksebunden i en springform 20cm. Sæt cheesecaken i køleskabet, så flødeostecremen kan stivne. Kirsebærgele Læg 3 blade husblas i vand, 5 min. Lun 250 g kirsebærsauce med 1 dl vand i en gryde. Kom den udblødte husblas i den lune kirsebærsauce, og lad den smelte heri. Afkøl kirsebærsaucen let, og fordel over den kolde flødeostecreme. Sæt på køl. Anret cheesecaken med hakkede ristede mandler og evt. lidt siet florsukker. Tip: Vi blandet pebernødder i kiksebunden og får en herlig julesmag frem. Glædelig jul! Relateret Julemad Søde, velkrydrede juleboller med nougat Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Julemad Imponerende julekage med dadler og karamelsauce Julemad Små risalamande-kager Hovedret Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce Julemad Konfekt-marcipan-brownie med appelsin