© Peter Kam

Julekage

Spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.

Julekage

Her bliver den tilmed dryppet med cognac, og det bliver den ikke ringere af.

Det skal du bruge:

  • nøddekerner 350 g blandede; paranødder, valnødder, hasselnødder og cashewnødder
  • tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler
  • tørrede eksotiske frugter 150 g blandede i små terninger; ananas, melon, papaya
  • citron 1 stk., økologisk, skallen herfra
  • hvedemel 100 g
  • bagepulver 1 tsk.
  • allehånde ½ tsk., stødt
  • rørsukker 150 g, lyst
  • æg 3 stk., store
  • sandkageform på 1,5 l
  • bagepapir til formen
  • cognac, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)

Sådan gør du:

  1. Del nødder og frugter groft med en kniv, ikke de eksotiske frugter - de er fine som tern.
  2. Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne.
  3. Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen.
  4. Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir.
  5. Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time.
  6. Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen.
  7. Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir.
  8. Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med cognac - ca. halvdelen.
  9. Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie.
  10. Efter en eller to dage dryppes den med resten af cognacen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.