
Julekage
Spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.
AfChrista Alstrup
Julekage
Her bliver den tilmed dryppet med cognac, og det bliver den ikke ringere af.
Det skal du bruge:
- nøddekerner 350 g blandede; paranødder, valnødder, hasselnødder og cashewnødder
- tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler
- tørrede eksotiske frugter 150 g blandede i små terninger; ananas, melon, papaya
- citron 1 stk., økologisk, skallen herfra
- hvedemel 100 g
- bagepulver 1 tsk.
- allehånde ½ tsk., stødt
- rørsukker 150 g, lyst
- æg 3 stk., store
- sandkageform på 1,5 l
- bagepapir til formen
- cognac, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)
Sådan gør du:
- Del nødder og frugter groft med en kniv, ikke de eksotiske frugter - de er fine som tern.
- Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne.
- Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen.
- Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir.
- Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time.
- Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen.
- Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir.
- Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med cognac - ca. halvdelen.
- Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie.
- Efter en eller to dage dryppes den med resten af cognacen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.