Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julekage

Spækket med gode sager, der gør, at den holder sig god og saftig i mindst en måned.

© Peter Kam

Her bliver den tilmed dryppet med cognac, og det bliver den ikke ringere af. nøddekerner 350 g blandede; paranødder, valnødder, hasselnødder og cashewnødder
tørrede frugter 350 g blandede; figner, svesker, dadler
tørrede eksotiske frugter 150 g blandede i små terninger; ananas, melon, papaya
citron 1 stk., økologisk, skallen herfra
hvedemel 100 g
bagepulver 1 tsk.
allehånde ½ tsk., stødt
rørsukker 150 g, lyst
æg 3 stk., store
sandkageform på 1,5 l
bagepapir til formen
cognac, brandy eller mørk rom 5 cl (fås også i miniflaske)

Del nødder og frugter groft med en kniv, ikke de eksotiske frugter – de er fine som tern. Tilsæt revet citronskal, mel, bagepulver, allehånde og rørsukker, og bland det hele godt med hænderne.

Pisk de hele æg sammen, og rør dem lidt efter lidt i dejen.

Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Hæld dejen i, pres den godt sammen med en ske, og bag kagen i den 150° varme ovn i ca. 1,5 time. Prøv efter med en nål, den skal komme tør op igen, når du stikker den ned midt i kagen.

Afkøl kagen let i formen, før den vendes ud på et stykke bagepapir.

Prik nu 10 huller i dejen med en lang nål eller strikkepind, og dryp med cognac – ca. halvdelen. Svøb bagepapiret rundt om kagen og pak den ind i folie. Efter en eller to dage dryppes den med resten af cognacen og svøbes ind i bagepapir og folie igen.