
Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs
En rigtig honningkage skal være godt krydret. Vi har lavet den med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs.
AfLone Kjær
Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs
1 kage ca. 20 skiver.
Det skal du bruge:
Honningkage
- honning 500 g
- brun farin 120 g
- hvedemel 500 g
- kanel 2 tsk.
- stødt ingefær 1 tsk.
- stødt kardemomme 1 tsk.
- stødt nellike 1 tsk.
- stødt natron 2 tsk.
- æg 3 stk.
- piskefløde 1 dl
- appelsin 1 stk. økologisk, reven skal og saft
Lakridscreme
- smør 150 g
- flødeost naturel 200 g
- flormelis 125 g
- salt 1⁄2 tsk. lakridspulver 3 tsk.
Pynt
- nødder 150 g, fx cashew-, macademia- eller pecannødder
- kakaonibs 3 spsk.
Sådan gør du:
- Kom honning og brun farin i en lille gryde, og smelt ved svag varme, til sukkeret er opløst. Afkøl til stuetemperatur.
- Bland mel med krydderier og natron.
- Pisk æggene sammen, og rør dem i honningblandingen med fløde, appelsinskal og appelsinsaft. Sigt melblandingen i dejen og rør den ensartet.
- Fordel dejen i en ildfast form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ved 160° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt igennem. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
- Pisk ingredienserne til cremen sammen, til den er ensartet og luftig. Top kagen med cremen, og pynt med nødder og kakonibs.
TIP: Kakaonibs er fermenterede, knuste, ristede og afskallede kakaobønner. De har en fin smag af kakao og er gode til kager.