Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs

En rigtig honningkage skal være godt krydret. Vi har lavet den med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs.

Honningkage

1 kage ca. 20 skiver.

Honningkage
honning 500 g
brun farin 120 g
hvedemel 500 g
kanel 2 tsk.
stødt ingefær 1 tsk.
stødt kardemomme 1 tsk.
stødt nellike 1 tsk.
stødt natron 2 tsk.
æg 3 stk.
piskefløde 1 dl
appelsin 1 stk. økologisk, reven skal og saft

Lakridscreme
smør 150 g
flødeost naturel 200 g
flormelis 125 g
salt 1⁄2 tsk. lakridspulver 3 tsk.

Pynt
nødder 150 g, fx cashew-, macademia- eller pecannødder
kakaonibs 3 spsk.

• Kom honning og brun farin i en lille gryde, og smelt ved svag varme, til sukkeret er opløst. Afkøl til stuetemperatur.
• Bland mel med krydderier og natron.
• Pisk æggene sammen, og rør dem i honningblandingen med fløde, appelsinskal og appelsinsaft. Sigt melblandingen i dejen og rør den ensartet.
• Fordel dejen i en ildfast form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ved 160° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt igennem. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
• Pisk ingredienserne til cremen sammen, til den er ensartet og luftig. Top kagen med cremen, og pynt med nødder og kakonibs.

TIP: Kakaonibs er fermenterede, knuste, ristede og afskallede kakaobønner. De har en fin smag af kakao og er gode til kager.

Relaterede Artikler