Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Honningkage med lakridscreme, nødder og kakaonibs

En rigtig honningkage skal være godt krydret. Vi har lavet den med en blød lakridscreme, masser af nødder og kakaonibs.

Honningkage

1 kage ca. 20 skiver.

Honningkage
honning 500 g
brun farin 120 g
hvedemel 500 g
kanel 2 tsk.
stødt ingefær 1 tsk.
stødt kardemomme 1 tsk.
stødt nellike 1 tsk.
stødt natron 2 tsk.
æg 3 stk.
piskefløde 1 dl
appelsin 1 stk. økologisk, reven skal og saft

Lakridscreme
smør 150 g
flødeost naturel 200 g
flormelis 125 g
salt 1⁄2 tsk. lakridspulver 3 tsk.

Pynt
nødder 150 g, fx cashew-, macademia- eller pecannødder
kakaonibs 3 spsk.

• Kom honning og brun farin i en lille gryde, og smelt ved svag varme, til sukkeret er opløst. Afkøl til stuetemperatur.
• Bland mel med krydderier og natron.
• Pisk æggene sammen, og rør dem i honningblandingen med fløde, appelsinskal og appelsinsaft. Sigt melblandingen i dejen og rør den ensartet.
• Fordel dejen i en ildfast form på ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen ved 160° i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt igennem. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
• Pisk ingredienserne til cremen sammen, til den er ensartet og luftig. Top kagen med cremen, og pynt med nødder og kakonibs.

TIP: Kakaonibs er fermenterede, knuste, ristede og afskallede kakaobønner. De har en fin smag af kakao og er gode til kager.

Relaterede Artikler