Lær at lave din egen engelske julekage
En traditionel engelsk julekage skal laves 3 uger før den skal nydes. Lav den nu - så den er klar til juledagene.
AfMorten Heiberg
Engelsk julekage
Det skal du bruge:
Kagen
- 700 g lyse sultanarosiner
- 225 g mørke rosiner
- 100 g korender
- 200 g cocktailbær
- 100 g pomeransskal
- 50 g sukat
- 200 g cognac
- 225 g smør
- 200 g brun farin
- 1 tsk. revet appelsinskal
- 1 tsk. revet citronskal
- 4 store æg
- 3 spsk. orangemarmelade
- 360 g hvedemel
- 1½ tsk. brunkagekrydderi
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. muskatnød
- Et nip salt
Pynten
- Ca. 100 g mandler uden skal
- Ca. 15 cocktailbær, røde og grønne
Sådan gør du:
- Kom alle frugterne i en stor skål, og tilsæt cognac. Dæk skålen til, og lad frugterne stå i blød natten over.
- Varm ovnen op til 150°.
- Beklæd først en springform (24 cm i diameter) med et dobbelt lag af bagepapir og dernæst med bagepapir. Papiret skal rage godt 10 cm op over formens kant.
- Rør smørret lyst med brun farin, og pisk så revet appelsin- og citronskal i.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert, og kom så marmeladen i.
- Sigt de tørre ingredienser sammen, og bland skiftevis dem og frugterne i. Rør, til alt er grundigt blandet.
- Hæld dejen i den klargjorte form, og pynt med mandler og cocktailbær.
- Bag kagen i 3-3½ time, eller til en prøvenål kommer ren ud.
- Pensl den nybagte kage med et par ekstra skefulde spiritus eller vin. Pak den straks ind i formen i et dobbelt lag af kraftig stanniol, der vil holde på varmen og danne damp, som vil holde kagens overflade blød.
- Lad kagen blive fuldstændig kold, og tag den så ud af formen, pak den igen ind i stanniol, kom den i en lufttæt dåse eller plastbeholder, og lad den stå i mindst 3 uger.
- Drys med sigtet flormelis inden servering.