Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lær at lave din egen engelske julekage

En traditionel engelsk julekage skal laves 3 uger før den skal nydes. Lav den nu - så den er klar til juledagene.

© Ulf Svane - Engelsk julekage - En traditionel engelsk julekage skal stå i nogle uger, før den spises. Denne udgave bliver optimal efter tre ugers opbevaring.

Engelsk julekage

Det skal du bruge:

Kagen

  • 700 g lyse sultanarosiner
  • 225 g mørke rosiner
  • 100 g korender
  • 200 g cocktailbær
  • 100 g pomeransskal
  • 50 g sukat
  • 200 g cognac
  • 225 g smør
  • 200 g brun farin
  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 4 store æg
  • 3 spsk. orangemarmelade
  • 360 g hvedemel
  • 1½ tsk. brunkagekrydderi
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. muskatnød
  • Et nip salt

Pynten

  • Ca. 100 g mandler uden skal
  • Ca. 15 cocktailbær, røde og grønne

Sådan gør du:

  1. Kom alle frugterne i en stor skål, og tilsæt cognac. Dæk skålen til, og lad frugterne stå i blød natten over.
  2. Varm ovnen op til 150°.
  3. Beklæd først en springform (24 cm i diameter) med et dobbelt lag af bagepapir og dernæst med bagepapir. Papiret skal rage godt 10 cm op over formens kant.
  4. Rør smørret lyst med brun farin, og pisk så revet appelsin- og citronskal i.
  5. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert, og kom så marmeladen i.
  6. Sigt de tørre ingredienser sammen, og bland skiftevis dem og frugterne i. Rør, til alt er grundigt blandet.
  7. Hæld dejen i den klargjorte form, og pynt med mandler og cocktailbær.
  8. Bag kagen i 3-3½ time, eller til en prøvenål kommer ren ud.
  9. Pensl den nybagte kage med et par ekstra skefulde spiritus eller vin. Pak den straks ind i formen i et dobbelt lag af kraftig stanniol, der vil holde på varmen og danne damp, som vil holde kagens overflade blød.
  10. Lad kagen blive fuldstændig kold, og tag den så ud af formen, pak den igen ind i stanniol, kom den i en lufttæt dåse eller plastbeholder, og lad den stå i mindst 3 uger.
  11. Drys med sigtet flormelis inden servering.

Relaterede Artikler