© Stine Christiansen

Jule-cheesecake med brunkager og havtorn

Prøv en anderledes dessert til højtiden. Her danner de velkendte brunkager grundlaget for en lækker cheesecake, der tilsammen giver en perfekt juledessert.

Brunkage-cheesecake med havtorn og kageskov

Ostekagen kan laves i god tid og gerne dagen før julegildet. Her bliver bunden lavet af knuste brunkager og med syrlig havtornetop. Pynten er en skov bagt af brunkagedej.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

Det skal du bruge:

  • 450 g brunkager
  • 200 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 6 blade husblas
  • 800 g flødeost eller mascarpone
  • 200 g flormelis
  • 1 appelsin, saft og skal
  • 5 dl piskefløde
  • 200 g havtorn
  • 150 g sukker
  • 3 dl apelsinsaft
  • 6 blade husblas

Sådan gør du:

  1. Kom brunkagerne i en plastpose og knus dem med en kagerulle.
  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt chokolade og rør, til det er smeltet.
  1. Bland med kagekrummer og kom det i bunden af en kagering/muffinform. Pres blandingen godt sammen, så den dækker hele bunden. Sæt den i køleskabet til bunden er fast.
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  1. Pisk flødeost, flormelis og appelsin godt sammen.
  1. Smelt husblassen over vandbad, den bør føles lun og være relativt tyndtflydende.
  1. Hæld den i en tynd stråle i ostecremen, mens der piskes.
  1. Pisk fløden til let flødeskum og vend den i cremen.
  1. Kom cremen i formen og glat overfladen. Sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer.
  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  1. Bring havtorn, sukker og appelsinsaft i kog og kog, til bærrene er godt møre.
  1. Passér det gennem en sigte, så bærskallerne sies fra.
  1. Smelt husblassen i den varme saft, og sæt den til afkøling.
  1. Når saften er blevet kold, ca. 30 min., men stadig flydende, hældes den ud over kagen. Sæt den koldt, til geleen er helt stivnet.
  • Pynt eksempelvis med en skov bagt af brunkagedej. Find opskriften på brunkager lige her.

LÆS OGSÅ