Julemad Klassiske brunkager Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage. Af Gitte Heidi Rasmussen — 18. november 2022 Klassiske brunkager Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Det skal du bruge: ¼ tsk. potaske ¼ dl vand 3⅓ g smør 2½ g sirup 2½ g farin 6½ g hvedemel ¼ tsk. stødt kanel ¼ tsk. stødt kardemomme ¼ tsk. stødt nellike ¼ tsk. stødt ingefær 1½ g mandelmel Sådan gør du: Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen. Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter. Læg dem i køleskabet til næste dag. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten. Den afkølede dej kan også rulles ud og udstikkes i julefigurer, fx træer. LÆS OGSÅ Julemad Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse Relateret Julemad Brunkage-cheesecake med havtorn & kageskov Julemad Fine kardemommehjerter Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager Julemad Små risalamande-kager Julemad Sønderjyske småkager: Opskrift på Gode Råd Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner