Klassiske brunkager

Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage.

Brunkager

ca. 150 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 ½ tsk. potaske
  • ½ dl vand
  • 250 g smør
  • 200 g sirup
  • 200 g farin
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • 125 g mandelmel

Sådan gør du:

  1. Opløs potasken i vandet.
  2. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af.
  3. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen.
  4. Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter.
  5. Læg dem i køleskabet til næste dag.
  6. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade.
  7. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten.

Tip:

Den afkølede dej kan også rulle ud og udstikkes i julefigurer, fx træer.