Klassiske brunkager
Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage.
AfGitte Heidi Rasmussen
Brunkager
ca. 150 stk.
Det skal du bruge:
- 1 ½ tsk. potaske
- ½ dl vand
- 250 g smør
- 200 g sirup
- 200 g farin
- 500 g hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt nellike
- ¼ tsk. stødt ingefær
- 125 g mandelmel
Sådan gør du:
- Opløs potasken i vandet.
- Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af.
- Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen.
- Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter.
- Læg dem i køleskabet til næste dag.
- Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade.
- Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten.
Tip:
Den afkølede dej kan også rulle ud og udstikkes i julefigurer, fx træer.