Nem opskrift på klassiske brunkager

Klassiske brunkager

Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage.

Klassiske brunkager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Det skal du bruge:

  • ¼ tsk. potaske
  • ¼ dl vand
  • 3⅓ g smør
  • 2½ g sirup
  • 2½ g farin
  • 6½ g hvedemel
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • 1½ g mandelmel

Sådan gør du:

  1. Opløs potasken i vandet.
  1. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af.
  1. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen.
  1. Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter.
  1. Læg dem i køleskabet til næste dag.
  1. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade.
  1. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten.

Den afkølede dej kan også rulles ud og udstikkes i julefigurer, fx træer.

LÆS OGSÅ