Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klassiske brunkager

Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage.

Brunkager

ca. 150 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 ½ tsk. potaske
  • ½ dl vand
  • 250 g smør
  • 200 g sirup
  • 200 g farin
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • 125 g mandelmel

Sådan gør du:

  1. Opløs potasken i vandet.
  2. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af.
  3. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen.
  4. Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter.
  5. Læg dem i køleskabet til næste dag.
  6. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade.
  7. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten.

Tip:

Den afkølede dej kan også rulle ud og udstikkes i julefigurer, fx træer.

Relaterede Artikler