Julemad Klassiske brunkager Brunkager hører julen til! Her får du en sprød opskrift på den klassiske julesmåkage. Af Gitte Heidi Rasmussen — 18. november 2022 Klassiske brunkager Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Det skal du bruge: ¼ tsk. potaske ¼ dl vand 3⅓ g smør 2½ g sirup 2½ g farin 6½ g hvedemel ¼ tsk. stødt kanel ¼ tsk. stødt kardemomme ¼ tsk. stødt nellike ¼ tsk. stødt ingefær 1½ g mandelmel Sådan gør du: Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og farin i kog i en gryde, og rør den opløste potaske i. Lad det køle lidt af. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i sukkermassen. Ælt dejen sammen, og tril den til tykke pølser, ca. 4 cm i diameter. Læg dem i køleskabet til næste dag. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 º i 8-10 min. Pas på, de ikke bliver sorte i kanten. Den afkølede dej kan også rulles ud og udstikkes i julefigurer, fx træer. LÆS OGSÅ Julemad Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse Relateret Julemad Opskrift på krydrede julekager med æble, tørrede frugter og cognac Julemad Opskrift på engelsk julekage med sauce af romkaramel Julemad Opskrift på cremet julekage med marcipan, lemoncurd og mascarponecreme Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Julemad Opskrift på Gateau au chocolat med appelsin og granatæble Julemad Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse