Nøddetærte med mazarin og karamel

Den lækre og dekorative tærte er perfekt til julens sammenkomster.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Nøddetærte med mazarin og karamel

til ca. 12 personer

Den sprøde mørdej danner bund i denne skønne nøddetærte. Sammen med en dejlig mazarin og en sød nøddekaramel er der lækkerier til ganen.

Det skal du bruge:

Tærte

Mazarinmasse

  • 125 g marcipan
  • 100 g lyst rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 30 g hvedemel

Nøddekaramel

  • 150 g nødder, fx hassel- og valnødder
  • 150 g smør
  • 110 g lyst rørsukker
  • 2 spsk. honning

Sådan gør du:

Mazarinmasse

  1. Riv marcipanen groft, og rør med rørsukker.
  2. Pisk smørret i, og tilsæt ægget.
  3. Rør melet i, og rør til en ensartet mazarinmasse.
  4. Fordel mazarinmassen oven på mørdejen, og bag tærten ved 180° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden.
  5. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  6. Hænger der mazarin ved, bages kagen lidt længere tid.

Nøddekaramel

  1. Hak nødderne groft, og kom dem i en gryde sammen med smør, sukker og honning.
  2. Kog massen op.
  3. Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten.
  4. Rul den resterende dej ud på et meldrysset bord, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser – og top på kagen.
  5. Pensl stjernerne med sammen-pisket æg.
  6. Bag kagen i 5-8 min., til stjernerne er gyldne.
  7. Afkøl nøddetærten, før den serveres.