Julemad Nøddetærte med mazarin og karamel Den lækre og dekorative tærte er perfekt til julens sammenkomster. Af Lone Kjær — 28. november 2019 #Kage © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Nøddetærte med mazarin og karamel til ca. 12 personerDen sprøde mørdej danner bund i denne skønne nøddetærte. Sammen med en dejlig mazarin og en sød nøddekaramel er der lækkerier til ganen. Det skal du bruge: Tærte 1 portion mørdej 1 æg til pensling Mazarinmasse 125 g marcipan 100 g lyst rørsukker 75 g blødt smør 1 æg 30 g hvedemel Nøddekaramel 150 g nødder, fx hassel- og valnødder 150 g smør 110 g lyst rørsukker 2 spsk. honning Sådan gør du: Mazarinmasse Riv marcipanen groft, og rør med rørsukker. Pisk smørret i, og tilsæt ægget. Rør melet i, og rør til en ensartet mazarinmasse. Fordel mazarinmassen oven på mørdejen, og bag tærten ved 180° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der mazarin ved, bages kagen lidt længere tid. Nøddekaramel Hak nødderne groft, og kom dem i en gryde sammen med smør, sukker og honning. Kog massen op. Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten. Rul den resterende dej ud på et meldrysset bord, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser – og top på kagen. Pensl stjernerne med sammen-pisket æg. Bag kagen i 5-8 min., til stjernerne er gyldne. Afkøl nøddetærten, før den serveres. Relateret Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Julemad Sønderjyske småkager: Opskrift på Gode Råd Julemad 11 lækre opskrifter, du skal prøve til julefrokosten Julemad Klassisk italiensk julekage med syltet pomerans og portvin Julemad Små risalamande-kager