
Nøddetærte med mazarin og karamel
Den lækre og dekorative tærte er perfekt til julens sammenkomster.
AfLone Kjær
Nøddetærte med mazarin og karamel
til ca. 12 personer
Den sprøde mørdej danner bund i denne skønne nøddetærte. Sammen med en dejlig mazarin og en sød nøddekaramel er der lækkerier til ganen.
Det skal du bruge:
Tærte
- 1 portion mørdej
- 1 æg til pensling
Mazarinmasse
- 125 g marcipan
- 100 g lyst rørsukker
- 75 g blødt smør
- 1 æg
- 30 g hvedemel
Nøddekaramel
- 150 g nødder, fx hassel- og valnødder
- 150 g smør
- 110 g lyst rørsukker
- 2 spsk. honning
Sådan gør du:
Mazarinmasse
- Riv marcipanen groft, og rør med rørsukker.
- Pisk smørret i, og tilsæt ægget.
- Rør melet i, og rør til en ensartet mazarinmasse.
- Fordel mazarinmassen oven på mørdejen, og bag tærten ved 180° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden.
- Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
- Hænger der mazarin ved, bages kagen lidt længere tid.
Nøddekaramel
- Hak nødderne groft, og kom dem i en gryde sammen med smør, sukker og honning.
- Kog massen op.
- Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten.
- Rul den resterende dej ud på et meldrysset bord, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser – og top på kagen.
- Pensl stjernerne med sammen-pisket æg.
- Bag kagen i 5-8 min., til stjernerne er gyldne.
- Afkøl nøddetærten, før den serveres.