Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Basisopskrift på en klassisk mørdej

En god klassisk mørdej, du med lidt variation kan bruge til tre af julens kager.

1 dej, 3 kager

Laver du en god klassisk mørdej, kan du med lidt variation bruge den til tre af julens kager. Det er dejlig nemt, og kagerne er naturligvis søde og uimodståelige hver især.

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 70 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri
  2. Saml dejen hurtigt med ægget
  3. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca. en time
  4. Derefter er den nemmere at rulle ud

Her er 3 gode opskrifter med den klassiske mørdej:

Relaterede Artikler