Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vaniljestjerner med julekrydderier

Lækre og gyldne småkager, som smager af jul.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Vaniljestjerner med julekrydderier

Ca. 30 stk.

Kommer du masser af vanilje og julekrydderier i din mørdej, har du en dejlig nem småkagedej. Udstik dejen til stjerner i forskellige størrelser, og pynt med perlesukker.

Det skal du bruge:

  • 1 portion mørdej
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 æg
  • 1-2 spsk. perlesukker

Sådan gør du:

  1. Tilbered mørdej som beskrevet, men tilsæt dejen vaniljekorn af en stang og krydderier.
  2. Læg dejen køligt, ca. en time før den rulles ud.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser.
  4. Fordel forsigtigt stjernerne på en bageplade med bagepapir.
  5. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  6. Bag småkagerne ved 180° i ca. 8 min., til de er gyldne.
  7. Afkøl kagerne på en bagerist.