Julemad Vaniljestjerner med julekrydderier Lækre og gyldne småkager, som smager af jul. Af Lone Kjær — 01. december 2019 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Vaniljestjerner med julekrydderier Ca. 30 stk. Kommer du masser af vanilje og julekrydderier i din mørdej, har du en dejlig nem småkagedej. Udstik dejen til stjerner i forskellige størrelser, og pynt med perlesukker. Det skal du bruge: 1 portion mørdej 1 vaniljestang 2 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt nellike 1 æg 1-2 spsk. perlesukker Sådan gør du: Tilbered mørdej som beskrevet, men tilsæt dejen vaniljekorn af en stang og krydderier. Læg dejen køligt, ca. en time før den rulles ud. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser. Fordel forsigtigt stjernerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag småkagerne ved 180° i ca. 8 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist. Relateret Julemad Klassisk italiensk julekage med syltet pomerans og portvin Julemad Konfekt-marcipan-brownie med appelsin Julemad Imponerende julekage med dadler og karamelsauce Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager Julemad Fine kardemommehjerter Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse