Julemad Vaniljestjerner med julekrydderier Lækre og gyldne småkager, som smager af jul. Af Lone Kjær — 01. december 2019 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Vaniljestjerner med julekrydderier Ca. 30 stk. Kommer du masser af vanilje og julekrydderier i din mørdej, har du en dejlig nem småkagedej. Udstik dejen til stjerner i forskellige størrelser, og pynt med perlesukker. Det skal du bruge: 1 portion mørdej 1 vaniljestang 2 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt nellike 1 æg 1-2 spsk. perlesukker Sådan gør du: Tilbered mørdej som beskrevet, men tilsæt dejen vaniljekorn af en stang og krydderier. Læg dejen køligt, ca. en time før den rulles ud. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse, og udstik til stjerner – gerne i forskellige størrelser. Fordel forsigtigt stjernerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag småkagerne ved 180° i ca. 8 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist. Relateret Julemad Opskrift på krydrede julekager med æble, tørrede frugter og cognac Julemad Opskrift på orangemarmelade med vanilje og ingefær Julemad Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner Julemad Opskrift på cremet julekage med marcipan, lemoncurd og mascarponecreme Julemad Opskrift på engelsk julekage med sauce af romkaramel Julemad Opskrift på Gateau au chocolat med appelsin og granatæble