Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En julevenlig "hindbær"snitte

Vi har skiftet hindbær ud med en lækker figenmarmelade.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Figensnitter med glasur

Ca. 10 stk.

Stjernekagerne minder lidt om en hindbærsnitte, men i en mere julevenlig udgave. Kagerne består af en bagt sød mørdej lagt sammen med figenmarmelade og naturligvis pyntet med glasur og kagepynt.

Det skal du bruge:

Figensnitter

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide/kogende vand
  • Kagepynt – hvidt, sølv- og bronzestøv

Sådan gør du:

Figensnitter

  1. Tilbered mørdejen som beskrevet.
  2. Del mørdejen i to portioner, og rul dem ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse.
  3. Udstik til stjerner, og læg forsigtigt dejstykkerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag i ovnen ved 200° i 10-12 min., til de er gyldne.
  5. Afkøl stjernerne.
  6. Smør forsigtigt et fint lag figenmarmelade på halvdelen af stjernerne.
  7. Læg forsigtigt de andre stjerner over.

Glasur

  1. Rør en glasur af flormelis og æggehvide eller kogende vand.
  2. Dekorér kagerne med glasur, og pynt dem.

Relaterede Artikler