Skærtofts julekage

Julekagen er første juletegn på Skærtoft Mølle, for den bliver altid bagt allerede 1. november.

© Pia Enghild

Bag den i november. Så har den tid til at sætte sig og blive god til jul.

Dejen rækker til to kager, og du skal bruge to kageforme, ca. 8 cm høje og 15 cm i diameter.

valnødder 75 g, groft hakkede
mandler 75 g, groft hakkede
sukat 75 g, groft hakket
pomeransskal 50 g, groft hakket
cocktailbær 100 g, groft hakkede
rosiner 125 g
cognac
portvin

Dæk alle ingredienserne med lige dele cognac og portvin, og lad det hele trække i en beholder med låg i to døgn.

smør 300 g
rørsukker 180 g, lyst
æg 4 stk.
kagemel 300 g
bagepulver 10 g, øko.

Nu skal du bruge de marinerede, siede frugter og nødder. Gem den overskydende cognac-portvin-marinade, og hav ca. 1 dl ekstra cognac klar.

Vend de marinerede frugter og nødder med et par skefulde af melet.

Bland resten af melet og bagepulveret grundigt sammen.

Rør smør, sukker og æg til en hvid og luftig masse. Tilsæt melblandingen, og når dejen er godt gennemarbejdet, tilsættes frugt og nødder.

Fyld dejen i de to forme, som sættes midt i en kold ovn, der nu tændes på 150°. Bag kagerne ved den temperatur i 1 ¼ time, og sænk derefter temperaturen til 100°, hvor kagerne bager videre i 1 ½ time.

Når kagerne er færdige, tages de straks ud af formene. Afkølede, men stadig lune, skal de lægges tilbage i formene.

Prik dem nu med en kødnål eller en træpind, og overhæld med ekstra cognac og marinaden fra frugt og nødder.

Pak kagerne –i formene – godt ind i film, stil dem køligt, og lad dem stå og modne frem til jul.

Relaterede Artikler