Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Glutenfri panforte med chokolade

Den klassiske, italienske panforte får du her opskriften på i en glutenfri udgave.

© Camilla Drost - Atelier Ea

© Camilla Drost - Atelier Ea

Herhjemme er det ikke rigtig jul førend mit køkken dufter af panforte. Panforte er en toscansk specialitet, der efter sigende stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Den findes i utallige versioner. Min version er glutenfri med chokolade, rosenblade og portvin. Glædelig jul!

Glutenfri Panforte med Mørk Chokolade & Rosenblade

Det skal du bruge:

  • 100 gram pistacienødder
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram tørrede tranebær
  • 125 gram tørrede figner, hakket
  • 50 gram boghvedemel
  • 150 gram honning
  • 150 gram lys muscovadosukker
  • 1 spiseskefuld tørrede rosenblade, let knust
  • 1 spiseskefuld portvin
  • 100 gram mørk chokolade, 70% kakaoindhold
  • ½ teskeful stødt kanel
  • ¼ teskefuld stødt allehånde

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Fór bunden af en rund springform (ø 20 cm) med bagepapir.
  3. Rist nødderne på en bageplade i den forvarmede ovn i 10 minutter, til de begynder at dufte.
  4. Opvarm honning, sukker og portvin til kogepunktet i en gryde under omrøring. Lad massen småsimre i 30 sekunder.
  5. Hæld nødder, tørrede frugter, boghvedemel og krydderier i en stor skål og vend det godt sammen.
  6. Tag gryden af varmen og smelt chokoladen heri. Hæld chokolademassen over i skålen med nøddeblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse.
  7. Kom massen i springformen og fordel den jævnt. Bag i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter. Pas på du ikke bager den for længe, da den kan blive stenhård.
  8. Tag kagen ud og drys den godt med flormelis. Afkøl ved stuetemperatur. Skæres og serveres i små stykker.

Tip: Panforte kan holde sig utrolig længe, hvis man pakker den ind i lufttæt beholder.

© Camilla Drost - Atelier Ea