Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nemme julesnacks

Vi tæller ned til juleaften med masser af nemme DIY-ideer og skønne opskrifter på kager og varme drikke.

Bag stjernekager af mazarinkage og udstans i stjerneformer. Drys flormelis henover.

12-14 stykker
250 g marcipan
3 æg
50 g blødt smør
2 spsk. hvedemel
2 tsk vaniljesukker
tsk stødt kardemomme

Bland alt. Sæt ovnen på 175 grader. Bag kagen i 25 minutter. Tag ud og afkøl helt. Udstik kager med kageforme, og drys med flormelis.
Tip: Rester af kagen kan smuldres i en skål og røres med lidt kold kae, indtil du får en dej, du kan forme med hænderne. Rul dejen til kugler, og rul i hakket mandel. Nu har du konfektagtige kager, som er herlige til kaen. Opbevar koldt.

Grissinistænger. Hurtige kager til uventede gæster. Nogle gange skal julebagningen være nem og hurtig. Perfekte at lave sammen med børn. Køb færdige grissini og pynt dem fint med fx hakkede nødder og kokos. Sæt de smukke grissinipinde i et fint glas, så de stritter op. Glasset kan være fyldt med sukker eller kokosmel.

Tip 1: Lav en hel cigarkasse fyldt med de lækre grissinipinde, og giv væk som gave.
Tip 2: Til børn kan du bruge farvet krymmel.

Til 25 grissinistænger
100 g hvid chokolade 200 g mørk chokolade 2 dl kokos
1 dl hakket mandel
1 dl hakket hasselnød

Smelt de to slags chokolade. Kom kokos, mandel og hasselnød i tre skåle. Dyp grissinien i chokolade, og drys pynt herpå. Læg på bage- papir, eller sæt i glas, og lad chokoladen stivne.

Relaterede Artikler