Julemad Risalamande med tranebærsauce Juledessert favorit nr. 1. Af Lone Kjær — 13. december 2019 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Risalamande med tranebærsauce Juledessert favorit nr. 1… her i en udgave med fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten, og en sød krydret tranebærsauce på toppen. 4 personer Det skal du bruge: Tranebærsauce 250 g tranebær 150 g sukker 1 dl friskpresset appelsinsaft 1 kanelstang 2 stjerneanis korn af en stang vanilje Risengrød 200 g fuldkornsgrødris 8 dl sødmælk Risalamande 1 portion fuldkorns risengrød 4-5 dl piskefløde 75 g mandler 2 vaniljestænger 2 tsk. sukker Sådan gør du: Kom tranebær i en gryde med sukker, appelsinsaft, krydderier og vaniljekorn. Kog bærrene i 5-8 min. ved svag varme, til de brister. Tag gryden af varmen, og afkøl saucen. Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris, og kog i ca. 1 timer og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden. Pisk fløden til en let skum. Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud i sukkeret. Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt af gangen til den ønskede konsistens. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og smuttede hakkede mandler. Servér risalamande med tranebærsauce. Relateret Julemad Julesnaps med krydderier og bær Julemad De bedste opskrifter på Risalamande - klassisk & med et twist Julemad Små risalamande-kager Julemad 17 alternativer til julens risalamande Julemad Julesmåkager: 15 opskrifter på de bedste klassiske og nye varianter Julemad Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær