Risalamande med tranebærsauce 

Juledessert favorit nr. 1.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande med tranebærsauce

Juledessert favorit nr. 1… her i en udgave med fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten, og en sød krydret tranebærsauce på toppen.

4 personer

Det skal du bruge:

Tranebærsauce

  • 250 g tranebær
  • 150 g sukker
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • korn af en stang vanilje

Risengrød

  • 200 g fuldkornsgrødris
  • 8 dl sødmælk

Risalamande

  • 1 portion fuldkorns risengrød
  • 4-5 dl piskefløde
  • 75 g mandler
  • 2 vaniljestænger
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Kom tranebær i en gryde med sukker, appelsinsaft, krydderier og vaniljekorn.
  2. Kog bærrene i 5-8 min. ved svag varme, til de brister. Tag gryden af varmen, og afkøl saucen.
  3. Skyl risene og afdryp.
  4. Kom mælk i en gryde og bring i kog.
  5. Tilsæt ris, og kog i ca. 1 timer og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid.
  6. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
  7. Afkøl grøden.
  8. Pisk fløden til en let skum.
  9. Smut og hak mandlerne.
  10. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud i sukkeret.
  11. Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt af gangen til den ønskede konsistens.
  12. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og smuttede hakkede mandler.
  13. Servér risalamande med tranebærsauce.