Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Risalamande med tranebærsauce 

Juledessert favorit nr. 1.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Risalamande med tranebærsauce

Juledessert favorit nr. 1… her i en udgave med fuldkornsris, som giver lidt mere bid til desserten, og en sød krydret tranebærsauce på toppen.

4 personer

Det skal du bruge:

Tranebærsauce

  • 250 g tranebær
  • 150 g sukker
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • korn af en stang vanilje

Risengrød

  • 200 g fuldkornsgrødris
  • 8 dl sødmælk

Risalamande

  • 1 portion fuldkorns risengrød
  • 4-5 dl piskefløde
  • 75 g mandler
  • 2 vaniljestænger
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Kom tranebær i en gryde med sukker, appelsinsaft, krydderier og vaniljekorn.
  2. Kog bærrene i 5-8 min. ved svag varme, til de brister. Tag gryden af varmen, og afkøl saucen.
  3. Skyl risene og afdryp.
  4. Kom mælk i en gryde og bring i kog.
  5. Tilsæt ris, og kog i ca. 1 timer og 15 minutter ved svag varme, til risene føles møre. De har stadig lidt bid.
  6. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
  7. Afkøl grøden.
  8. Pisk fløden til en let skum.
  9. Smut og hak mandlerne.
  10. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud i sukkeret.
  11. Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt af gangen til den ønskede konsistens.
  12. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og smuttede hakkede mandler.
  13. Servér risalamande med tranebærsauce.

Relaterede Artikler