Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær

Mhm! En ny lækker fortolkning af den skønne risdessert, som vi i hvert fald skal prøve.

Cannoli med mandel og ris-creme serveret med amarenabær

© Foto og styling: Stine Christiansen

Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær

Connoli stammer fra Sicilien og er traditionelt en friturestegt krokantskal, der er formet som et rør. Her serverer vi dem med ris-mandel-creme og amarenabær. Og en af dem har en ekstra mandel indeni!

Det skal du bruge:

CANNOLI

  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 30 g smør
  • 1 æg, str. S
  • ½ dl marsala eller hvid portvin
  • Revet appelsinskal fra ¼ appelsin
  • 50 g mandelflager
  • Olie til stegning

RIS-MANDEL-CREME

  • ½ kg risengrød, gerne lidt fast i konsistensen
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. vaniljesirup
  • 250 g mascarpone
  • ¼ liter piskefløde
  • 75 g hakkede mandler
  • Evt. 2-3 spsk. amarettolikør

AMERENAKIRSEBÆR

  • Ameranakirsebær

Sådan gør du:

  • Bland mel, sukker, salt og stødt kanel. Smuldr smørret i melblandingen.
  • Pisk ægget sammen, og kom halvdelen i dejen sammen med marsala og appelsinskal.
  • Ælt dejen smidig, og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Drys evt. dejen med mandelflager, når den er rullet halvt ud, så mandelflagerne rulles ned i dejen. Udstik dejen til runde kager på ca. 10 cm, og træk dem en anelse, så de bliver lidt ovale. Pak dem omkring små metalrør, og pensl samlingen med æg.
  • Steg dem gyldne og sprøde i olie i en gryde et par stykker ad gangen ved ca. 175°, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Drej forsigtigt røret ud, og lav en ny.
  • Rør risengrøden sammen med vaniljekorn og sirup. Pisk mascarpone og fløde til en tyk og luftig creme, og vend den i grøden. Kom hakkede mandler ved, og smag til med ekstra vaniljesirup og amaretto.
  • Kom cremen i en sprøjtepose, og fyld den i cannolierne.
  • Servér straks med amarenakirsebær.

TIP: Cannolierne kan sagtens laves flere dage i forvejen. Gem gerne en hel mandel i en af cannolierne.

Håndplukket til dig