Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær
Mhm! En ny lækker fortolkning af den skønne risdessert, som vi i hvert fald skal prøve.
AfGitte Heidi Rasmussen
Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær
Connoli stammer fra Sicilien og er traditionelt en friturestegt krokantskal, der er formet som et rør. Her serverer vi dem med ris-mandel-creme og amarenabær. Og en af dem har en ekstra mandel indeni!
Det skal du bruge:
CANNOLI
- 250 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. stødt kanel
- 30 g smør
- 1 æg, str. S
- ½ dl marsala eller hvid portvin
- Revet appelsinskal fra ¼ appelsin
- 50 g mandelflager
- Olie til stegning
RIS-MANDEL-CREME
- ½ kg risengrød, gerne lidt fast i konsistensen
- 1 stang vanilje
- 2 spsk. vaniljesirup
- 250 g mascarpone
- ¼ liter piskefløde
- 75 g hakkede mandler
- Evt. 2-3 spsk. amarettolikør
AMERENAKIRSEBÆR
- Ameranakirsebær
Sådan gør du:
- Bland mel, sukker, salt og stødt kanel. Smuldr smørret i melblandingen.
- Pisk ægget sammen, og kom halvdelen i dejen sammen med marsala og appelsinskal.
- Ælt dejen smidig, og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
- Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Drys evt. dejen med mandelflager, når den er rullet halvt ud, så mandelflagerne rulles ned i dejen. Udstik dejen til runde kager på ca. 10 cm, og træk dem en anelse, så de bliver lidt ovale. Pak dem omkring små metalrør, og pensl samlingen med æg.
- Steg dem gyldne og sprøde i olie i en gryde et par stykker ad gangen ved ca. 175°, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Drej forsigtigt røret ud, og lav en ny.
- Rør risengrøden sammen med vaniljekorn og sirup. Pisk mascarpone og fløde til en tyk og luftig creme, og vend den i grøden. Kom hakkede mandler ved, og smag til med ekstra vaniljesirup og amaretto.
- Kom cremen i en sprøjtepose, og fyld den i cannolierne.
- Servér straks med amarenakirsebær.
TIP: Cannolierne kan sagtens laves flere dage i forvejen. Gem gerne en hel mandel i en af cannolierne.