Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær

Mhm! En ny lækker fortolkning af den skønne risdessert, som vi i hvert fald skal prøve.

Cannoli med mandel og ris-creme serveret med amarenabær
© Foto og styling: Stine Christiansen

Cannoli med ris-mandelcreme og amarenabær

Connoli stammer fra Sicilien og er traditionelt en friturestegt krokantskal, der er formet som et rør. Her serverer vi dem med ris-mandel-creme og amarenabær. Og en af dem har en ekstra mandel indeni!

Det skal du bruge:

CANNOLI

  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 30 g smør
  • 1 æg, str. S
  • ½ dl marsala eller hvid portvin
  • Revet appelsinskal fra ¼ appelsin
  • 50 g mandelflager
  • Olie til stegning

RIS-MANDEL-CREME

  • ½ kg risengrød, gerne lidt fast i konsistensen
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. vaniljesirup
  • 250 g mascarpone
  • ¼ liter piskefløde
  • 75 g hakkede mandler
  • Evt. 2-3 spsk. amarettolikør

AMERENAKIRSEBÆR

  • Ameranakirsebær

Sådan gør du:

  • Bland mel, sukker, salt og stødt kanel. Smuldr smørret i melblandingen.
  • Pisk ægget sammen, og kom halvdelen i dejen sammen med marsala og appelsinskal.
  • Ælt dejen smidig, og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile 30 min. i køleskabet.
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Drys evt. dejen med mandelflager, når den er rullet halvt ud, så mandelflagerne rulles ned i dejen. Udstik dejen til runde kager på ca. 10 cm, og træk dem en anelse, så de bliver lidt ovale. Pak dem omkring små metalrør, og pensl samlingen med æg.
  • Steg dem gyldne og sprøde i olie i en gryde et par stykker ad gangen ved ca. 175°, og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Drej forsigtigt røret ud, og lav en ny.
  • Rør risengrøden sammen med vaniljekorn og sirup. Pisk mascarpone og fløde til en tyk og luftig creme, og vend den i grøden. Kom hakkede mandler ved, og smag til med ekstra vaniljesirup og amaretto.
  • Kom cremen i en sprøjtepose, og fyld den i cannolierne.
  • Servér straks med amarenakirsebær.

TIP: Cannolierne kan sagtens laves flere dage i forvejen. Gem gerne en hel mandel i en af cannolierne.

Læs også: