Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

Denne cheesecake minder om den italienske dessertklassiker med sin fløjlsbløde ostecreme, ladyfingers og pikante kaffesmag. Vi serverer kagen med søde amarena-kirsebær.

Cheesecake a la tiramisu

© Anders Schønnemann

Fusion af tiramisu og cheesecake. Tallerkener og skål fra Rosanna Svensson, kagegaffel fra Erik Bagger.

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

8 personer

Det skal du bruge:

Kiksebund

  • 150 g ingefærkiks
  • 100 g smør

MascarPone-creme

  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 spsk. sukker
  • 400 g mascarpone
  • 200 g flødeost naturel
  • 170 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g kakaopulver
  • 200 g ladyfingers
  • 3 dl kaffe/espresso
  • 1 glas amarena-kirsebær

Det skal du gøre:

Kiksebund

  1. Kom kiksene i en blender og knus dem helt fint.
  2. Smelt smørret og vend med kiks.
  3. Tryk massen godt ned i bunden af en smurt springform, ca. 20 cm diameter og stil den i fryseren ca. 30 min.

MascarPone-creme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  2. Rør mascarpone med flødeost, til det er blødt.
  3. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og rør cremen ensartet.
  4. Pisk fløden til tyk skum og vend forsigtigt med ostecremen.
  5. Fordel 1/3 af cremen på kiksebunden.
  6. Dyp nu ladyfingers i kaffe/espresso, og fordel dem i et fint lag på cremen.
  7. Drys med sigtet kakaopulver og top med 1/3 af cremen.
  8. Gentag med resten af ladyfingers dyppet i kaffe.
  9. Drys med sigtet kakaopulver og top med resten af cremen.
  10. Sæt kagen på køl til næste dag.

Servering

Drys kagen med sigtet kakaopulver og servér med amarena-kirsebær.

Relaterede Artikler