Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

Denne cheesecake minder om den italienske dessertklassiker med sin fløjlsbløde ostecreme, ladyfingers og pikante kaffesmag. Vi serverer kagen med søde amarena-kirsebær.

Cheesecake a la tiramisu
© Anders Schønnemann

Fusion af tiramisu og cheesecake. Tallerkener og skål fra Rosanna Svensson, kagegaffel fra Erik Bagger.

Cheesecake a la tiramisu med kirsebær

8 personer

Det skal du bruge:

Kiksebund

  • 150 g ingefærkiks
  • 100 g smør

MascarPone-creme

  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 spsk. sukker
  • 400 g mascarpone
  • 200 g flødeost naturel
  • 170 g flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g kakaopulver
  • 200 g ladyfingers
  • 3 dl kaffe/espresso
  • 1 glas amarena-kirsebær

Det skal du gøre:

Kiksebund

  1. Kom kiksene i en blender og knus dem helt fint.
  2. Smelt smørret og vend med kiks.
  3. Tryk massen godt ned i bunden af en smurt springform, ca. 20 cm diameter og stil den i fryseren ca. 30 min.

MascarPone-creme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  2. Rør mascarpone med flødeost, til det er blødt.
  3. Tilsæt flormelis og vaniljesukker og rør cremen ensartet.
  4. Pisk fløden til tyk skum og vend forsigtigt med ostecremen.
  5. Fordel 1/3 af cremen på kiksebunden.
  6. Dyp nu ladyfingers i kaffe/espresso, og fordel dem i et fint lag på cremen.
  7. Drys med sigtet kakaopulver og top med 1/3 af cremen.
  8. Gentag med resten af ladyfingers dyppet i kaffe.
  9. Drys med sigtet kakaopulver og top med resten af cremen.
  10. Sæt kagen på køl til næste dag.

Servering

Drys kagen med sigtet kakaopulver og servér med amarena-kirsebær.