Ny, lækker fortolkning af risalamande

Denne lækre dessert tager udgangspunkt i en klassisk risalamande. Grøden koges på fuldkornsris, og med en indkogt kirsebærvin, knuste kanelkiks og masser af mandler.

Smukke røgfarvede cocktailglas fra Ferm Living, dessertvinglas fra House Doctor, skeer fra Gense.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Juledessert a la Risalamande

6 personer

Denne lækre dessert tager udgangspunkt i en klassisk risalamande. Grøden koges på fuldkornsris, og med en indkogt kirsebærvin, knuste kanelkiks og masser af mandler. Det er virkelig en skøn afslutning på en julefrokost. Trænger du til forandring juleaften, kan du naturligvis også servere desserten der.

Det skal du bruge:

Fuldkornsrisengrød

  • 1 vaniljestang
  • 150 g fuldkornsgrødris fra Urtekram
  • 8 dl sødmælk

Risalamande

  • 2 ½ dl piskefløde
  • 50 g mandler
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 3 dl kirsebærvin fra Frederiksdal
  • 6 bastognekiks

Sådan gør du:

Fuldkornsrisengrød

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl risene, og afdryp. Kom vaniljekorn + stang, mælk og ris i en gryde, og kog i ca. 1 time og 15 min. under omrøring til en grød. Afkøl grøden.

Risalamande

  1. Pisk fløden til skum. Skold og smut mandlerne, og hak dem groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  2. Findel risengrøden med en gaffel, og vend med flødeskum, mandler og vaniljesukker. Smag evt. til med lidt mere flormelis.
  3. Kom 2 dl af kirsebærvinen i en lille gryde, og kog ind til det halve. Tag gryden af varmen.
  4. Knus kiksene, og dryp resten af kirsebærvinen over.
  5. Fordel risalamande og knuste bastognekiks i 4 glas, og dryp indkogt kirsebærvin over.