Tranebær snaps
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Denne hjemmelavede bærsnaps vil gøre dig til festens midtpunkt ved årets julefrokost

En hjemmelavet snaps med tranebær er perfekt til julefrokostbordet. Og så er den endda nem at lave.

Tranebærsnaps

Snapsen er flottest i farven, lige efter den er lavet, da den falmer lidt, efterhånden som den står, men heldigvis går det ikke ud over smagen. Lav den gerne allerede nu, så den får tid til at udvikle god smag inden jul.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 flaske

  • 2 flaske snaps, 50 cl
  • 40 g honning
  • 500 g frosne tranebær
  • 4 stilke frisk mynte (kan undlades)

Sådan gør du

  1. Hæld snapsen i et sylteglas, og opløs honningen heri.
  1. Læg de frosne tranebær i snapsen sammen med et par stilke frisk mynte.
  1. Luk glasset til, og ryst det.
  1. Sæt snapsen koldt og mørkt et par måneder.
  1. Filtrér snapsen, inden den serveres.

Tranebær fås i vintermånederne i velassorterede supermarkeder. De er saftige, med en let bitter og syrlig smag. De kan også koges til en kompot med rosmarin, som serveres til fx vildt eller til andestegen.