Marcipansnebolde
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på marcipansnebolde med praliné

Udgangspunktet for de fine snebolde er en hjemmelavet marcipan. Den er nem at lave og smager af luksus. Som en lille overraskelse gemmer sneboldene på en blød nougatpraliné.

Hjemmelavet marcipansnebolde med praliné

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

1 rulle marcipan

  • 16 g mandler
  • ¼ spsk. honning
  • ¼ dl glukosesirup

Snebolde

  • ¼ rulle hjemmelavet marcipan
  • 8 g praliné fra Callebaut eller Valrhona
  • 12 g mørk chokolade
  • ¼ dl pasteuriserede æggehvider
  • 8 g flormelis
  • tandstikker

Sådan gør du

1 Rulle marcipan, Ca. 280 g

  1. Smut mandlerne, og tør dem godt.
  1. Fordel mandlerne på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 180o i ca. 10 min., til de er gyldne.
  1. Kom mandlerne i en blender/foodprocessor, og blend til mandelmel.
  1. Tilsæt honning og sirup, og blend, til massen lige netop samler sig.
  1. Rul marcipanen sammen, og pak den ind i madpapir.
  1. Læg marcipanen på køl i min. 1 time.
  1. Opbevar marcipanen på køl, indtil den skal bruges.

Snebolde

  1. Skær marcipanen ud i 25 skiver.
  1. Tryk dem let flade, og fordel en lille skefuld praliné på marcipanen, og fold sammen.
  1. Tril til små bolde. Sæt en lille tandstik i hver kugle.
  1. Temperér chokoladen, og dekorér kuglerne. Sæt dem til afdrypning på en lille rist, så de ikke får “fødder”.
  1. Kom pasteuriserede æggehvider i en skål og flormelis i en anden.
  1. Vend konfekten først i æggehvider og dernæst hurtigt i flormelis som rigtige snebolde.
  1. Pas på ikke at trille dem i for meget sukker.
  1. Lad sneboldene tørre, før de serveres.

LÆS OGSÅ