DIY-julepynt: Sådan bruger du julens trends derhjemme

Pynt op med hjemmelavet julepynt, der spreder magi og personlig stemning. Her får du ideer til gaveindpakning, til julebordet og til ophængning.

© Peter Kragballe

Julen er endelig nær, og det er på tide at pynte op. Ønsker du at opgradere hjemmet med julepynt i moderne nuancer, så har vi en masse inspiration til dig. Her får du opskrifter på det fineste perlepynt, dekorative julehjerter og flotte dekorationer med grankogler.

Hvis du er helt vild med julehygge, anbefaler vi, at du tager et kig på BO BEDREs store julesektion, hvor du finder de lækreste opskrifter på julebag, kreative og hyggelige juleaktiviteter samt en masse inspiration til et stilrent og hyggeligt julehjem.

Julepynt med kogler og gran.
© Peter Kragballe

Naturlig jul

En naturpræget jul er en af de helt store juletrends. Det er tilmed en både billig og bæredygtig trend, da den ikke kræver andet end det, du kan finde i naturen. Som vist på billederne ovenfor har vi lavet julestjerner, der udelukkende består af gran, kogler, ståltråd og lim.

Sådan gør du

Til granstjernerne er der brugt ståltråd, som er viklet rundt om grenene i midten. Til stjernerne, som er lavet af kogler, er der brugt lim. For at det skal holde, anbefaler vi en superlim. Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvilke former og størrelser du kan lave pynten i. Som det kan ses på billedet, kan man lave flere forskellige versioner.

Du kan blandt andet brug kogle- og granstjernerne som bordpynt, til gaveindpakning eller som ophængning.

LÆS OGSÅ

Perlejuletræ
© Peter Kragballe

Perlepynt

Det er svært at stå for disse nuttede perlejuletræer. De seneste år har det været en trend at lave sine egne smykker af perler, og nu kan du tage skridtet videre ved at lave din helt egen perlejulepynt. Disse juletræer vil du helt sikkert tage frem igen til næste år, og hvem ved, måske vil de engang gå i arv.

Opskriften på perlejuletræerne finder du her.

Krans lavet ud af kogler.
© Peter Kragballe

En alternativ krans

Savner du et alternativ til grønt gran, røde sløjfer og guldspray? Så læs med her! Du kan for eksempel lave en krans ud af kogler og male dem i dine yndlingsfarver. En bonus er, at kransen ikke visner, og evighedskranse er trendy og holder året rundt.

Sådan gør du

Spray koglerne i den farve du ønsker. Lim derefter koglerne fast på en halmkrans med limpistol.

LÆS OGSÅ

Julehjerter fra 1997
© Peter Kragballe

Papirklip

Julehjerter kan man aldrig få for mange af. Især ikke denne smukke version i papirklip, der har fået lidt af en renæssance.
Skabelonerne stammer fra BO BEDREs julebog i 1997, og julehjerterne har et smukt samspil mellem klassiske motiver og moderne nuancer.

Gør hjemmet personligt ved at lave julehjerterne i forskellige farver eller vær stringent og hold dem i de samme farvetoner alt efter, hvad du ellers pynter op med.

Lær at lave julehjerter i papirklip her.

Julepynt lavet ud af julepapir
© Peter Kragballe

Genbrug er godt

Gør julen mere bæredygtig ved at bruge gammelt papir og tryl det om til julepynt. Du kan både bruge det til ophæng, til adventskransen eller som pynt til gaveindpakning.

Sådan gør du

Til pynten på billedet er der brugt italiensk, blomstret gavepapir. Papiret er limet på rødt karton for at opnå en dobbeltsideeffekt.

Klip tre strimler på 2,5 x 29 cm. Fold to buer på de to strimler og saml dem i midten med en hæftemaskine.

Dæk samlingen med endnu en strimmel og lim den fast på samlingens bagside.

Til de fine blomster, som hænger på juletræet, er der brugt samme teknik som ovenstående. Her skal du blot bruge ni strimler. Fold dine strimler i to buer, og klips dem sammen. Lim alle buerne sammen. Dæk midten på begge sider med en udklippet cirkel.

LÆS OGSÅ