BO BEDRE Julebog 2022
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De største juletrends i 2022

I år handler det om bæredygtighed og naturlige materialer. Læs med om årets største juletrends og få inspiration til smuk julepynt og spændende DIY-projekter.

Juletrends 2022

Julen nærmer sig, og det er ved at være tid til at pynte op og gå i gang med de små kreative projekter.

I år ser vi fortsat et stort behov for at invitere naturen indenfor. Det sker blandt andet i form af naturens brunlige champagne-gyldne farver, men også gennem inddragelse af grene, kogler og andre naturmaterialer i indretningen af julehjemmet.

Bæredygtighed er i højsædet med fokus på DIY-julepynt og i indpakningen af julegaverne.

Kunne du tænke dig at læse mere om de to største juletrends i år, så kig med herunder.

Juletrends 2022 pakkekalender
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Juletrends 2022 julepynt
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Champagnens gyldne toner

Julen i champagnens skær handler ikke om det prangende, men det smukke i nærvær, naturens frosne glimmerspil og enkel skandinavisk papirpoesi.

Gulnede sider fra en gammel bog kan blive til smukke ornamenter Du kan skabe dit eget mønster eller folde siderne fra en bog som en harmonika til en rosette. Du kan eventuelt klippe enderne for at få et bølget eller takket udtryk. De to ender på papiret samles med lim og holdes fast med en tøjklemme, mens limen tørrer. Som en ekstra detalje kan du tegne med lim og drysse glimmer på. Lav derefter et ophæng med tråd og synål, der stikkes forsigtigt gennem papiret.

LÆS OGSÅ

BO BEDRE Julebog 2022
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Inddrag naturmaterialer

Behovet for at tage naturen med indenfor er en trend, som vi alle kan være med på. Tag hele familien med ud på en lille udflugt, hvor I kan samle alverdens grene, kogler, blade og sten eller andre gode sager, som I efterfølgende kan bruge til at pynte hjemmet med.

Brug for eksempel en gren pyntet helt naturligt med mos og kogler fra naturens hånd til årets pakkekalender. De små gaver kan pakkes ind i champagnefarvede nuancer og pyntes med forskellige bånd. Dertil kan du sætte små kort med datoer på.

I en adventskrans er det også helt oplagt at inddrage naturlige materialer. Har du mod på at lave din egen, har vi samlet en rækkeinspirerende adventskranse, du selv kan give dig i kast med.

BO BEDRE Julebog 2022
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fokus på bæredygtighed

Vores øgede fokus på bæredygtighed har også sat sit præg på julens tendenser.

Her er det for eksempel en idé at tænke anderledes, når det kommer til juleindpakningen. I stedet for at betale i dyre domme for nyproduceret indpakningspapir, som alligevel bliver revet i stykker og smidt ud, så prøv at finde gamle aviser eller stofrester frem, eller kig en tur forbi genbrugbutikken, og køb det her i stedet. De fine stykker stof eller aviser kan du bruge til at pakke julegaverne ind i, og her kan du jo passende pynte dem med grene eller blade fra naturen.

Vil du have flere gode ideer, så har vi samlet 8 tips til en mere miljøvenlige gaveindpakning i denne artikel.

Har du gamle magasiner, reklamer eller andet papir liggende, som alligevel ville blive smidt ud, så brug det i stedet til at folde smukke julemotiver, der kan hænge på juletræet og andre grene. Fold for eksempel julehjerter, julestjerner og kræmmerhuse af forskelligt papir, drys dem med glimmer, og skab på denne måde unik og udtryksfuld julepynt, som kan bruges år efter år.

BO BEDRE Julebog 2022
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ