De to største juletrends i 2021

Læs om årets allerstørste juletrends lige her, og få inspiration til årets julepynt og DIY-projekter.

Juletrends 2021

Julen nærmer sig, og det er ved at være tid til at pynte op og gå i gang med de små kreative projekter.

I år ser vi fortsat et stort behov for at invitere naturen indenfor. Det sker blandt andet i form af naturlige jordfarver, men også gennem inddragelse af grene, kogler og andre naturlige materialer i indretningen af julehjemmet.

Derudover ser vi et særligt stort fokus på bæredygtighed, som afspejler sig både i vores DIY-projekter af julepynt, men også i blandt andet indpakningen af julegaverne.

Kunne du tænke dig at læse mere om de to største juletrends i år, så kig med herunder.

Grangren i vase
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Bring naturen indenfor

Behovet for at tage naturen med indenfor er en trend, som vi alle kan være med på. Tag hele familien med ud på en lille udflugt, hvor I kan samle alverdens grene, kogler, blade og sten eller andre gode sager, som I efterfølgende kan bruge til at pynte hjemmet.

Sæt for eksempel en stor grangren i en vase og hæng pynt på, hæng en troldegren i loftet med en lyskæde, der snor sig omkring, eller spray kogler og grene med flot sølv- eller guldglimmer, og brug det som ophæng på juletræet eller andre steder i hjemmet.

På julebordet kan naturen også skabe en helt særlig stemning. Lav for eksempel en stor juledekoration midt på bordet med stearinlys og tilfør på den måde en naturlig hygge. Hvis du allerede har spraymalet blade og kogler, så kan disse også nemt få en fin funktion som for eksempel servietringe eller bordkort.

I en adventskrans er det også helt oplagt at inddrage naturlige materialer. Har du mod på at lave din egen, har vi samlet en række inspirerende adventskranse, du selv kan give dig i kast med.

Bordopdækning med naturlige elementer
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ

Fokus på bæredygtighed

Vores øgede fokus på bæredygtighed har også sat sit præg på julens tendenser.

Her er det for eksempel en idé at tænke anderledes, når det kommer til juleindpakningen. I stedet for at betale i dyre domme for nyproduceret indpakningspapir, som alligevel bliver revet i stykker og smidt ud, så prøv at finde gamle aviser eller stofrester frem, eller kig en tur forbi genbrugbutikken, og køb det her i stedet. De fine stykker stof eller aviser kan du bruge til at pakke julegaverne ind i, og her kan du jo passende pynte dem med grene eller blade fra naturen.

Har du gamle magasiner, reklamer eller andet papir liggende, som alligevel ville blive smidt ud, så brug det i stedet til at folde smukke julemotiver, der kan hænge på juletræet og andre grene. Fold for eksempel julehjerter, julestjerner og kræmmerhuse af forskelligt papir, drys dem med glimmer, og skab på denne måde unik og udtryksfuld julepynt, som kan bruges år efter år.

Kunne du være interesseret i mere inspiration til, hvordan du kan pynte op til jul i hjemmet i år, så er BO BEDREs store julebog 2021 det perfekte sted at kigge. Bogen kan du købe online her.

Juleindpakning af stof
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Hjemmelavet julepynt
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ