Medstifter af Miild Tine Emilie Svendsens stilrene og nordiske julehjem

Med en kæmpe mistelten, hjemmelavede dekorationer og en masse julepynt fra barndomshjemmet, er Tine Emilie Svendsen juleindretning fyldt med kærlighed og omtanke.

Mistelten fra Stalks & Roots

Fra spisestuen er der indkig til stuen. Den smukke og store mistelten fra Stalks & Roots hænger i døråbningen.

© Stine Christiansen

Et næsten 100 år gammelt hus

Det er den lyse og luftige stemning, der præger Tine Emilie Svendsens og hendes mand Frederik Rosenstands næsten 100 år gamle hus i København.

Og selvom det er jul, er der ingen tung pynt, der tynger den lette atmosfære – de douce og pastelfarvede nuancer er nøje afstemt, og det, der primært bryder looket, er den store, grønne mistelten mellem spisetuen og stuen. Men det betyder ikke, at der ikke er masser af historier indlejret i alt fra dekorationer til borddækning.

Miild-medstifter Tine Emilie Svendsen og Frederik Rosenstand, HR-director i Joe & The Juice

Miild-medstifter Tine Emilie Svendsen og hendes mand, Frederik Rosenstand, der er HR-director i Joe & The Juice, sammen med datteren Roberta.

© Stine Christiansen
Familiens hund Pelle

Hunden Pelle kan lide at holde sig tæt på misteltenen.

© Stine Christiansen

Inspiration fra barndomshjemmet

Det er især Tines mor, der har tjent som inspirationskilde.

– Min mor er min evige inspiration, når det gælder bolig. Jeg er vokset op i et dejligt hjem, fyldt med varme og kærlighed. Det er uden tvivl min mors indretningsvalg, farver og lampernes lys, som har givet stemning til mit barndomshjem. Min mor har altid gjort sig umage, når der kom gæster; pyntet op og gjort anderledes ting, som har været magiske at være på besøg i.

– Til min konfirmation havde vi eksempelvis liljer hængende ned fra loftet og guldfisk på bordene, fortæller Tine.

Spisebord fra Poul Kjærholm med stole omkring fra J.L. Møller

Den smukke indbyggede reol var i huset og har fået en nuance, der passer til køkkenets farve, Mandel. Den er fyldt med personlige fund og enkelte juleting som antikke julekugler og stearinlys. Spisebordet fra Poul Kjærholm med stole omkring fra J.L. Møller er dækket med særlige og finurlige fund. Tine vil gerne skabe unikke oplevelser i sin borddækning, og derfor er de få elementer på bordet nøje udvalgt. Pendlen er fra Apparatus Studio, og julekuglen, der hænger ned fra lampen, er fra Studio Oliver Gustav.

© Stine Christiansen

LÆS OGSÅ

"Jeg har altid elsket at samle mennesker"

Der er dog ingen guldfisk på julebordet. Til gengæld er der masser af historier i form af Tines farmors hæklede dug og stofservietter, vintageknive fra et parisisk loppemarked og en mandelgave indpakket med så meget omtanke, at indhold og indpakning betyder lige meget.

– Jeg har dækket dette julebord. Vi har holdt jul for første gang i vores hjem. Det var stort, og jeg har prøvet at gøre mig umage. Der skal være noget for alle at kigge på, og det må gerne overraske lidt.

– Jeg har altid elsket at samle mennesker. Det har jeg fra min far. Alle er velkomne. Normalt plejer min mor, farmor eller mormor at dække bord. Det har helt sikkert været noget, kvinderne har hygget sig med hjemme hos mig. Min far er kok, og Frederik elsker at være i køkkenet. Vi får helt klassisk julemad, og jeg elsker det. Brun sovs, and, flæskesteg, hele pakken, siger Tine.

Tines julebord

Bordet er dækket med stentøj fra KH Würtz, stofservietter fra Tines farmor og bestik fra Gense, der er blandet med vintageknive fra Paris fundet på loppemarked.

© Stine Christiansen
Keramik fra Lov i Listed på Bornholm

På midten af bordet er Tines farmors hæklede dug og glas fra glaskunstner Nina Nørgaard sammen med udvalgt keramik fra Lov i Listed på Bornholm. Papirblomster og engle er udført af Almeja Space.

© Stine Christiansen

LÆS OGSÅ

Køkkenet er husets centrum

Hjemme hos Tine og Frederik er køkkenet også et helt centralt rum, som parret prioriterer højt og bruger masser af tid i.

– Det var vigtigt for os, at man kunne være med i selskabet, selvom man skulle lave mad, så vi lagde en væg ned og lavede køkken-alrummet. Vi vil gerne kunne være sammen, imens vi også er lidt praktiske. Det har givet en rigtig hyggelig stemning og har også været helt kanon i hverdagen, når vi bare er vores lille familie.

Mandelgave indpakket i antikke trækasser

Mandelgaven er indpakket i antikke trækasser, der er fundet på et loppemarked af Frederik, der elsker at finde små finurlige ting.

© Stine Christiansen
Alpeviol fra Studio Oliver Gustav

Alpeviolen samt tallerkenen er fra Studio Oliver Gustav og anvendes som juledekoration på det fint dækkede julebord.

© Stine Christiansen
Glas fra Nina Nørgaard

Velkomstbobler er serveret i glas fra Nina Nørgaard på en bakke fra Studio Oliver Gustav.

© Stine Christiansen
Køkken designet af Kvänum

Køkkenet er designet og lavet af Kvänum i farven Mandel. Lampen over bordet er fra Apparatus, og spottene i loftet er fra Rue Verte. De to barstole er fundet hos Overgaard & Dyrman.

© Stine Christiansen

Julebanko er blevet en kærkommen tradition

Selvom det er nyt, at Tine har været vært for årets juleaften, er der stadig masser af traditioner, der er blevet holdt i hævd.

– Vi holder altid jul med Frederiks familie den 23. december og med min familie den 24. december. Vi spiser julemad og hygger os med spil og snak. De sidste par år har jeg haft banko med; det har været sjovt. Det er noget, alle kan være med til, og så har der været dejlige præmier.

"Mine egne bedste juleminder har været, når det sner"

– Vi danser om træet og synger højt. Mine egne bedste juleminder har været, når det sner. Så er det rigtig jul. Jeg elsker sne og den kridhvide farve. Det lysner op, det er friskt og er bare så smukt at kigge på, når det falder ned fra himlen.

Grå sofa i hør fra Meridiani

Den grå sofa i hør er fra Meridiani, købt i Rue Verte, og sofapuderne er fra Society, købt hos Studio Oliver Gustav. Stolen er fra &Tradition, og spotlyset, der hænger i stukrosetten, er fra Rue Verte. Sofabordet er af Poul Kjærholm, og gulvtæppet er fra Zara Home. Potteplanten samt krukken er fra Rabens Saloner.

© Stine Christiansen
Kalenderlyset er fra Åbenlys

Bakken på sofabordet fra Studio Oliver Gustav er brugt som dekoration til kalenderlyset. Koglegrenen er klippet fra Tines yndlingstræ i haven. Kalenderlyset med små tal er fra Åbenlys.

© Stine Christiansen