© Stine Christiansen

Hjemme hos Nadia Lassen har lamperne en central plads i julehjemmet – det er der en god grund til

Når konfekten er færdigrullet i de sene nattetimer kort inden den 24. december, sænker julefreden sig for Nuura-medstifter og CEO Nadia Lassen. Og selvom der er mange ting, der skal nås – især med fire børn – nyder hun forberedelserne og at pynte op med naturens skatte.

December skydes i gang første søndag i advent, ikke før og ikke efter, og altid med at bage snobrød over bål hjemme i Nadia Lassens svigerforældres have.

Det er også heromkring, Nadia går i gang med at pynte op, foruden med klassisk julepynt også ved at trække naturen indenfor – både det, hun finder i haven på Frederiksberg og ved parrets sommerhus.

Store hortensiaer er blevet klippet ned efter sommeren, og hovederne gemt og tørret, og der bliver taget fyr, gran og kogler ind, der får selskab af amaryllisser og juleroser.

– Naturen er det bærende element rundt i stuerne, og i udestuen, hvor juletræet står, er der lidt mere knald på farverne. Det er der også på børnenes værelser, hvor de selv pynter op, fortæller Nadia Lassen.

LÆS OGSÅ

Som sammenbragt familie på seks og en hund kan december være ekstra travl, når man kun er samlet hver anden uge – arrangementer på skoler og arbejde fylder, og derudover er der også nogle traditioner, der skal opretholdes, før det kan blive jul.

Familien skal have en klippeklistre-dag, hvor de laver pynt til træet, og så skal de sammen finde et nyt stykke pynt, som de køber. De skal også hente træet – en opgave, de tager meget seriøst.

– Og så på et tidspunkt peger alle børnene samlet på et træ og siger “Vi synes, det der er pænt”, selvom det ikke er det flotteste – og så ved vi,
at de ikke gider mere, griner Nadia.

Når så juleaften nærmer sig, har Nadia én ting mere, hun skal, nemlig lave konfekt sammen med en veninde.

– Det tager den halve dag og nat, men det er der, julen ankommer for mig. Det signalerer, at jeg er gået på ferie og kan slappe af. J

ulen bliver stort set altid holdt hjemme hos familien Lassen og ser lidt forskellig ud, alt efter om børnene er der eller ej. Hvis de er, bliver der serveret and og flæskesteg juleaften, og hvis de er hos deres andre forældre, holder Nadia og hendes mand en lille minijul med dem alle sammen, hvor
de spiser kalkun, som Nadia er vokset op med.

Fælles for hvert år er, at det er Nadias mand, der laver mad, og hende, der dækker bord – intet af det er forbundet med stress og jag, og de nyder forberedelserne sammen.

LÆS OGSÅ