Krydret Clafoutis
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på Juleclafoutis med amarenakirsebær

Den franske kageklassiker bliver i anledning af julen bagt med krydderier og naturligvis amarenakirsebær. Servér kagerne til advent eller som dessert efter en god middag. Kagerne smager bedst nybagte. Få opskriften her.

Juleclafoutis med amarenakirsebær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ lille glas amarenakirsebær
  • 12 g smør + smør til formene
  • ¼ vaniljestang
  • 18 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 1 æg
  • ½ dl sødmælk
  • Perlesukker til drys

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 210o.
  1. Afdryp kirsebærrene, og gem lagen.
  1. Smelt smørret i en lille gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.
  1. Bland hvedemel med sukker, vaniljesukker, krydderier og salt.
  1. Slå æggene ud i blandingen, og rør skiftevis med mælk.
  1. Tilsæt smeltet smør.
  1. Smør 8 små silikoneforme (alternativt en ildfast form), og fordel dejen i formene.
  1. Fordel lidt kirsebær i hver af formene, og bag kagerne i ca. 10 min.
  1. Sænk varmen til 180o, og bag i yderligere ca. 10 min., til kagerne er gyldne.
  1. Hvis du bager en stor kage, skal den bages i 20 min. ved 180o.
  1. Drys de nybagte clafoutis med lidt perlesukker, og dryp lagen fra kirsebærrene over.

LÆS OGSÅ