© Elisabeth Kruse og Maria Vous

Fold de flotteste servietter til jul og nytår

Et flot dækket bord er et vigtigt element, når årets to største fester banker på døren. Her får du 18 idéer til festlige servietter, der vil løfte din borddækning til jul og nytår.

Imponer dine gæster

Giv dit julebord et personligt og festligt twist med fine, hjemmefoldede servietter i tråd med borddækningens tema. Det vil fungere som prikken over i'et, og dine gæster vil med garanti beundre dit øje for detaljen. Lad dig inspirere af disse fine servietter, som alle løfter borddækningen.

Enkle servietter til julebordet

Du behøver ikke en masse smarte ting og sager for at skabe en hyggelig og flot borddækning til julemiddagen. Det er billedet her et perfekt eksempel på. Alt du skal bruge er flotte, lyse servietter, lidt snor eller gavebånd til at binde om samt en grangren eller timiankvist og en kanelstang, der giver bordet det sidste julede pift.

Julebroderier

Pynt dine servietter med et fint, broderet julemønster og skab et enkelt, afdæmpet julebord med et fint, personligt touch.

Højt fra træets grønne top...

Den skandinaviske indretning er ofte enkel og ren. Denne form for foldet serviet passer lige ind i den stil. Et minimalistisk, olivengrønt juletræ med en enkelt stjerne på toppen. Det er flot til både den enkle borddækning, men også til en stil med grønne nuancer, hvor servietterne er en del af den røde tråd.

LÆS OGSÅ: Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse.

Grøn og guld

... Er en skøn farvekombination. Servietten er enkel, men misteltenen med det fine velourbånd gør arrangementet elegant og julet.

En effektfuld knude

For et enkelt og vinterligt udtryk kan du vælge denne serviet-stil. En flot bundet knude med din yndlingsblomst i.

Et julebord med perler

Er du kreativt anlagt? Så udfordr dig selv med hjemmelavet julepynt i perler. Du kan imponere dine gæster ved blandt andet at lave en servietring.

Nemt og elegant

For at lave flot servietpynt til julebordet behøver du ikke nødvendigvis indviklede teknikker. Denne serviet er blot lagt sammen til en kvadrat, hvor der ligger en sølvmalet grankogle ovenpå. Du kan eventuelt tilføje flotte bordkort med gæsternes navne - ligesom på billedet.

Pynt med en duft af jul

Servietterne er foldet til et flot juletræ. I dette tilfælde er der valgt en tofarvet serviet i grøn og hvid for at give pynten lidt spil, men den kan også holdes helt ren med en ensfarvet serviet. Lad bordpynten sprede en dejlig duft af jul og læg en kanelstang under hver serviet, hvor de vil ligne stammen på juletræet.

Slip fantasien løs

En simpel foldet (eller rullet) serviet – her kan alle være med. Bind flot bånd, garn eller rustikt snor om, og pynte med små grankviste, julehjerter eller kanelstænger som på dette billede. Kun fantasien sætter grænser.

En lille krans

Hvis du har helt styr på, hvordan adventskransen laves, men ikke helt har mestret serviet-foldning - så er den her idé perfekt til dig.

Flot til både jul og nytår

Skab en flot overgang mellem de to festaftener ved at kombinere en smule gran fra juletræet med servietter formet som nytårsknallerter. Måske der gemmer sig en overraskelse indeni?

Foldede servietter til nytårsbordet

Stjernen kan bruges både til jul og nytår – og i dette tilfælde er den rigtig flot på nytårsbordet. Sørg for, at farven komplimenterer den øvrige pynt, så står den flot på ethvert opdækket festbord. Servietpynten er simpel men meget effektfuld.

Hurtigt og flot

Det behøver ikke at tage lang tid at skabe flot bordpynt. Her er en sort serviet foldet ganske enkelt, og det er nærmere det flotte guldbestik, som udgør det pyntende element. Sølvfarvet bestik kan også sagtens bruges. Enten parret med et flot, farverigt bånd eller små stjerner.

Klar til sjov og spas

Som pynt til de foldede servietter er bånd og stjernekastere et sikkert hit. Det pynter fint, og så er man klar til at fyre op til midnat.

De små vigtige detaljer

Vælg en farve og lad den fungere som en rød tråd i forbindelse med bordopdækningen. Her står den grå serviet i super fin kontrast til de gyldne farver.

Serviet-butterfly

Her har glasset og tallerkenen matchende butterflies på kombineret med pynt af guld. Hvis dit nytårsbord har et andet tema, kan farverne nemt skiftes ud.

Enkelt, nordisk og elegant

Pift nytårsbordet op med en fin kombination af blomster og stjerner i servietdekorationen. Her er borddækningen simpel, smuk og nordisk, og så giver stjernerne et festligt pift.

En ballon til hver

En enkel, men festlig idé. Hæng en ballon i en snor, bind snoren rundt om en stofserviet - og vupti, så har du en opfindsom og festlig måde at folde din serviet på.

LÆS OGSÅ