Fold de flotteste servietter til jule- og nytårsfesten

To af årets største fester står for døren. Det betyder selvfølgelig festlige og flotte foldede servietter. Vi har fundet 10 bud på foldede servietter, som vil pynte på både jule- og nytårsbordet.

Imponer dine gæster

Hvis dit jule- eller nytrårsbord lige mangler prikken over i'et for at være perfekt, så overvej, om du skulle folde dine egne servietter, og pynte dem i stil med borddækningens tema.

Dine gæster vil med garanti beundre dit øje for detaljen, hvis du lader dig inspirere af disse fine måder, at folde servietter på.

Foldede servietter til julebordet

Enkelt og smukt

Du behøver ikke en masse smarte ting og sager, for at skabe en hyggelig og flot borddækning til julemiddagen. Nedenstående billede er et eksempel på dette. Alt, du skal bruge, er flotte, rene og hvide servietter, lidt snor eller gavebånd til at binde rundt om, samt en grangren eller timiankvist, som hjælper på det julede look.

Højt fra træets grønne top...

Den skandinaviske indretning er ofte enkel og ren. Denne form for foldet serviet passer lige ind i den stil. Et minimalistisk og grønt juletræ, med en enkelt guldstjerne på toppen. Det er flot til både den enkle borddækning, men også til en stil med grønne nuancer, hvor servietterne er en del af den røde tråd.

Nemt og elegant

For at lave flot servietpynt til julebordet behøver du ikke nødvendigvis indviklede teknikker. Denne serviet er blot lagt sammen til et kvadrat. Ovenpå ligger en sølvmalet grankogle. Du kan, som på billedet, eventuelt tilføje flotte bordkort med gæsternes navne.

Pynt med en duft af jul

Servietterne er foldet til et flot juletræ. I dette tilfælde er der valgt en tofarvet serviet i grøn og hvid, for at give pynten lidt spil, men den kan også holdes helt ren med en ensfarvet serviet. Lad bordpynten sprede en dejlig duft af jul, og læg en kanelstang under hver serviet, som stammen på juletræet.

Slip fantasien løs

En simpel foldet (eller rullet) serviet – her kan alle være med. Rundt om kan du binde noget flot bånd, garn eller rustikt snor, og pynte med små grangrene, julehjerter eller kanelstænger som på dette billede. Kun fantasien sætter grænser.

Foldede servietter til nytårsbordet

En foldet stjerne

Stjernen kan bruges både til jul og nytår – og i dette tilfælde er den rigtig flot på nytårsbordet. Sørg for, at farven komplementerer den resterende pynt, så står den flot på ethvert opdækket festbord.

Hurtigt og flot

Pynten på bordet behøver ikke tage lang tid at lave, for at være flot. Her er en sort serviet enkelt foldet, og det er nærmere det flotte guldbestik, som udgør det pyntende element. Sølvfarvet bestik kan også sagtens bruges, parret med et flot farverrigt bånd eller små glimtrende stjerner.

Klar til sjov og spas

Som pynt til de foldede servietter er bånd og stjernekastere et sikkert hit. Det pynter fint, og så er man klar til at fyre op til midnat.

Relaterede Artikler