Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fold de flotteste servietter til jule- og nytårsfesten

To af årets største fester står for døren. Det betyder selvfølgelig festlige og flotte foldede servietter. Vi har fundet 10 bud på foldede servietter, som vil pynte på både jule- og nytårsbordet.

serviet servietter nytår jul juletræ dekoration

Imponer dine gæster

Hvis dit jule- eller nytårsbord lige mangler prikken over i'et for at være perfekt, så overvej, om du skulle folde dine egne servietter i stil med borddækningens tema. Dine gæster vil med garanti beundre dit øje for detalje, hvis du lader dig inspirere af disse fine måder at folde servietter på.

Foldede servietter til julebordet

Enkelt og smukt

Du behøver ikke en masse smarte ting og sager for at skabe en hyggelig og flot borddækning til julemiddagen. Det er nedenstående billede et perfekt eksempel på. Alt du skal bruge er flotte, rene og hvide servietter, lidt snor eller gavebånd til at binde om, samt en grangren eller timiankvist, der giver det sidste pift til det julede look.

Højt fra træets grønne top...

Den skandinaviske indretning er ofte enkel og ren. Denne form for foldet serviet passer lige ind i den stil. Et minimalistisk og grønt juletræ med en enkelt guldstjerne på toppen. Det er flot til både den enkle borddækning, men også til en stil med grønne nuancer, hvor servietterne er en del af den røde tråd.

LÆS OGSÅ: Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse.

Nemt og elegant

For at lave flot servietpynt til julebordet behøver du ikke nødvendigvis indviklede teknikker. Denne serviet er blot lagt sammen til en kvadrat, hvor der ligger en sølvmalet grankogle ovenpå. Du kan eventuelt tilføje flotte bordkort med gæsternes navne - ligesom på billedet.

Pynt med en duft af jul

Servietterne er foldet til et flot juletræ. I dette tilfælde er der valgt en tofarvet serviet i grøn og hvid for at give pynten lidt spil, men den kan også holdes helt ren med en ensfarvet serviet. Lad bordpynten sprede en dejlig duft af jul og læg en kanelstang under hver serviet, hvor de vil ligne stammen på juletræet.

Slip fantasien løs

En simpel foldet (eller rullet) serviet – her kan alle være med. Rundt om kan du binde noget flot bånd, garn eller rustikt snor, og pynte med små grangrene, julehjerter eller kanelstænger som på dette billede. Kun fantasien sætter grænser.

Foldede servietter til nytårsbordet

En foldet stjerne

Stjernen kan bruges både til jul og nytår – og i dette tilfælde er den rigtig flot på nytårsbordet. Sørg for, at farven komplimenterer den øvrige pynt, så står den flot på ethvert opdækket festbord.

Hurtigt og flot

Pynten på bordet behøver ikke tage lang tid at lave for at være flot. Her er en sort serviet foldet ganske enkelt , og det er nærmere det flotte guldbestik, som udgør det pyntende element. Sølvfarvet bestik kan også sagtens bruges. Enten parret med et flot farverrigt bånd eller små glimtrende stjerner.

Klar til sjov og spas

Som pynt til de foldede servietter er bånd og stjernekastere et sikkert hit. Det pynter fint, og så er man klar til at fyre op til midnat.

007 elegance

Du kan folde dine servietter som en smoking. Resultatet behøver ikke være perfekt, da det er selve butterflyen, der sætter prikken over i'et.

Du kan købe de festlige butterflies her eller klippe nogle i sort karton.

Relaterede Artikler