Julestemningen sænker sig gradvist ned over det danske vinterland, og snart er det igen tid til at udsmykke det traditionsrige julebord. Vi har i den forbindelse været på jagt efter tre gode bud på tendenser, du med fordel kan have for øje, når julens sammenkomster står for døren.
I samarbejde med Schulstad giver vi dig desuden en opskrift på en delikat rugbrødstoast med brie, honning og æble: En bid af jul med et moderne og nytænkende touch. For én ting er sikkert – selvom vi elsker at dykke ned i sæsonens nyeste tendenser, så er der ingen jul, før det traditionsbundne rugbrød kommer på bordet.
1. Når vintage møder minimalisme
I år omfavnes nostalgi og natur i en skøn og hyggelig retrostil. Kig efter duge og stofservietter i skønne farver, og udsmyk gerne bordet med vintage-elementer som elegante guld lysestager eller charmerende tallerkner.
Den fine kombination af vintage og minimalisme kan tilføre en både varm og afslappet stemning til bordet.
2. Byd naturen og lyset indenfor
Det er en tradition, at vi ved juletid byder naturen indenfor. Derfor kan du også med fordel udsmykke bordet med flotte, naturlige elementer. Gå på opdagelse i naturen og lad dig inspirere til årets julebord – på den måde kan du skabe en personlig og smuk opdækning .
Udover traditionelle gran-dekorationer kan små lysestager på bordet også være med til at tilføre lys, hygge og nærvær i en mørk tid.
3. Den ikoniske julesløjfe
Julesløjfen er kommet for at blive og er i den grad et ikonisk og hyggeligt symbol på jul. Bring varme og elegance ind til bordet ved at binde sløjfer på alt fra lys til grene.
Her kan du med fordel lade kreativiteten sætte dagsordenen ved at bruge forskellige farver og materialer som silke eller genbrugte tekstiler. Alt sammen for at skabe elegant og personligt julepynt.
Udover den smukke borddækning er maden for de fleste noget af det bedste ved julen. Herunder finder du opskriften på en lækker rugbrødstoast, der emmer af moderne jul og kan fuldende ethvert julebord.
Rugbrødstoast med brie og honning
Til 4. pers.
Ingredienser
8 stk. Signaturbrød Bryghuset Møn
200 g Brie
2 æbler skåret i tynde skiver
1 spsk olie
1 håndfuld hasselnødder
2 spsk honning
Fremgangsmåde
4 stykker rugbrød pensles med olie og ristes på en middel varm pande ca 8 minutter.
Æblerne vaskes og skæres i tynde skiver.
Tag rugbrød af panden og skær 4 tykke skiver brie, som placeres på hvert brød.
Ovenpå brie placeres æbles og toasten lukkes med et endnu ikke ristet stykke rugbrød.
Toppen af toasten pensles med olie og vendes med den ny penslede side nedad på en middelvarm pande.
Toasten ristes og tages af varmen og anrettes med honning og hasselnødder.
Velbekomme!